Αφού μαζέψαμε ότι μας χάρισε η μάνα γη κι ότι μας “φίλεψαν” οι γείτονες ήρθαμε πάλι στη βάση μας προσπαθώντας να τα βάλουμε όλα σε τάξη μέσα στο φθινοπωρινό καλοκαιράκι.
Έπρεπε όμως κάτι να φάμε “κακή συνήθεια” κι αυτό!!
Μέσα στα καλούδια που έφερα ήταν και λίγα μικρά κολοκυθάκια αλλά και πολλοί ανθοί από την κολοκυθιά που σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση. Χρησιμοποίησα κι ότι άλλο υπήρχε ξεχασμένο στο ψυγείο και έτσι βγήκε μια πολύ ωραία τάρτα.
Τα υλικά της
Για τη ζύμη μιας ταρτιέρας 24 εκατ.
250γρ αλεύρι μαλακό
130γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας νερό
Για τη γέμιση
2-3 μικρά κολοκυθάκια
8 κολοκυθοανθοί
4 φέτες μπέικον
1 1//2 κούπας τριμμένα τυριά
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Λίγα κλωναράκια δενδρολίβανου
Διαδικασία
Σε ένα μπόλ ή σε επιφάνεια εργασίας βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε ένα λακουβάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με τα δάκτυλα μας. Μόλις πάρουμε μια μαλακή ζύμη την τυλίγουμε με σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τα αλατίζουμε.
Τρίβουμε τα τυριά (εγώ έβαλα λίγη κεφαλογραβιέρα και λίγο ρεγκάτο) και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα έτσι που να καλύπτει και τα τοιχώματα της και τοποθετούμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη
Βγάζουμε την ταρτιέρα από την κατάψυξη και τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε πρώτα το μπέικον κι από πάνω τις ροδέλες των κολοκυθιών έτσι που να καλυφθεί όλη η ζύμη. Συνεχίζουμε με το δεντρολίβανο τους ανθούς και τα τυριά.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε παντού με το μείγμα αυγών κρέμας γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα μπύρα ή καλό κρασί.
Καλό χειμώνα. Ζηλεύω τους ανθούς!!!
Πολλά φιλιά
Εγώ επιμένω στο καλό φθινόπωρο, αν και ακόμη το καλοκαίρι δεν λέει να φύγει. Ονειρεμένη η τάρτα σου Ξανθή μου!
Εχω φτιάξει τάρτα μόνο με κολοκυθοανθούς και είχε γίνει νοστιμότατη!
Νοστιμότατη έγινε και η δικιά σου!
Τώρα ψάχνω να ξαναβρώ ανθούς, για να δούμε!
Καλή βδομάδα!
Πολυ μου αρεσε η ταρτα σου,Ξανθη μου!!!Αυριο κιολας θα ψαξω για ανθους.Ελπιζω να την πετυχω οπως εσυ.Φιλια πολλα κι ευχαριστουμε!!!
Πω, πω, τι ομορφιά είναι αυτή, Ξανθή μου! Και στα καλούδια της γης, και στις φωτογραφίες σου και στη γεύση αυτής της τάρτας! Να’σαι κάλά να δημιουργείς!
Kαλό φθινόπωρο!Νοστιμότατη δείχνει η τάρτα σου Ξανθή!Τα δώρα της φύσης ανεκτίμητα και σε ικανοποιητικές ποσότητες!!!Εύχομαι πάντα να είναι άφθονα και εσείς γεροί να τα χαίρεστε!Καλό βράδυ!
Πωπωπωπω υπέροχη Ξανθή μου η τάρτα σου και να είχα ένα κομματάκι!
Καλό φθινόπωρο, με τέτοια καλή σοδιά, σίγουρα θα είναι!
φιλάκια πολλά!
Dear Blonde, I am sorry that I am behind in my visits. Life has been a little “upside down”. Your post is beautiful. My mother used to fry the flowers. I remember picking them for her when I was a little girl. It was one of the simplest and most delicious treats.
Your harvest looks so beautiful.
Thank you for your visit my dear friend. Blessings, Catherine xoxo
Ααχ Παναγίτσα μου και πεινάω,τέλεια η τάρτα σου και σίγουρα πεντανόστιμη.Να είσαι καλά Ξανθή μου καλό σου βράδυ!!!!!
Τι μας κάνεις βραδιάτικα…αχχχχχ
πόσο θα΄θελα ένα κομματάκι..! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα..!!
Υπέροχη η τάρτα σου Ξανθή
Η φωτο με το κομμάτι κομμένο δείχνει πόσο ωραία είναι.
Ωραία ιδέα να βάλεις ολόκληρους τους ανθούς.
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα
Φιλιά πολλά
Φαινεται υπεροχη!! Αχ αυτα τα καλουδια της Ελληνικης γης αμα περασουν σε αξια χερια γινονται μικρα θαυματα!
Φιλακια Ξανθη μου!
Εξαιρετική η τάρτα σου, με πολύ ωραία υλικά! Πού να βρω όμως ανθούς;
Ζήλεψα και τα καλούδια σου που έφερες από το χωριό, καλοφάγωτα!
Καλό μήνα!
Καλημέρα Ξανθή μου!Γεια στα χέρια σου, υπέροχη η τάρτα σου, αχ και να είχα ένα κομμάτι πωπω!Μπράβο σου!
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
Φιλιά!
Ξανθή, απίθανη η τάρτα σου!! Τους λατρεύω του κολοκυθοανθούς, όπως και αν είναι μαγειρεμένοι!! Ευτυχώς βρίσκω ακόμη στην λαϊκή αγορά!!
Καλή μήνα.
Ομολογώ ότι δεν τους είχα σκεφτεί έτσι τους κολοκυθανθούς!!! Και πως μ’αρέσουν!!!!
Θέλω να κάνω και εγώ μία τάρτα με σολωμό και σπανάκι. Την είδα να πουλιέται έτοιμη και ψάχνω να βρω καμιά ωραία συνταγή. Αν ξέρεις κάτι επί του θέματος θα ήθελα μία συμβουλή!
Φιλιά και καλό μήνα!!!
Δεν έχω λόγια.. Φαίνεται απίθανη και μου άνοιξε την όρεξη! Και με την χωριάτικη σαλάτα δίπλα, τέλεια!
Σκέτη ομορφιά είναι η τάρτα σου Ξανθή μου, με πολύ ωραία υλικά! Ωραία η ιδέα να χρησιμοποιήσεις τους ανθούς σε τάρτα και μου άρεσε που χρησιμοποίησες δεντρολίβανο, ασυνήθιστο θα έλεγα!
Φιλιά και καλό μήνα!
Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας και τα σχόλια σας.
Ακόμη στη λαϊκή αγορά υπάρχουν κολοκυθάκια με ανθούς αν πάτε μάλιστα πρωί πρωί θα βρήτε τους καλύτερους.Δοκιμάστε!!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σε όλους.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ Η ΤΑΡΤΑ ΣΟΥ ΞΑΝΘΗ ΜΟΥ!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΟΥΣ!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ …ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΗΝΑ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!
Οι κολοκυθοανθοί έχουν τέλεια,ξεχωριστή γεύση και η τάρτα σου θα είναι μμμμ-δεν μπορώ να βρω σωστή λέξη…
Καλό μήνα,Ξανθή-φιλιά!
Πολύ πολύ ωραία ιδέα!!! Θα σε αντιγράψω…..Φιλιά και καλό μήνα!
Πολύ ωραία και λαχταριστή σου έγινε Ξανθή μου.
Αυτό το πρωί-πρωί στη λαϊκή πια για μένα έχει “εκλείψει” μιας και άλλα κάνουμε κάθε πρωί. Πάει ο έταιρος της παρέας κάπου στα μισά της και ότι κάνει…
Καλημέρες πολλές.
Μια χαρά συγκομιδή στο χωριό!!! Κι αυτή η τάρτα… υπέροχη φαίνεται! Τους κολοκυθανθούς του βάζω σχεδόν παντού (!) και δίνουν τη δική τους πινελιά γεύσης! Καλημέρες!!!
Να λέμε δηλαδή καλό χειμώνα κι ας είναι 35ο η θερμοκρασία 🙂 ;
Οι κολοκυθοανθοί σου είναι πειρασμός!
Τέλεια η τάρτα… λατρεύω τα κολοκυθολούλουδα!!!
Γεια στα χέρια σου!
Απα πα, τι έφτιαξες,
δεν έχω καλύτερο από τους
κολοκυθοανθούς,
σε φιλώ, μιλάμε
για τα μαγαζιά σε λίγες μέρες.
Πολύ ωραία συνταγή!! Πλούσια και μυρωδάτη!!
Ίσως δοκίμαζα να ψήσω πρώτα το ζυμάρι της τάρτας για λιγο μόνο του, ώστε να καραμελώσει μέχρι να ψηθεί η τάρτα, αλλά δεν ξέρω πάρα πολλά για τέτοια ζυμάρια 🙂