share

Τάρτα με μπρόκολο καπνιστό σολομό και μπλέ τυρί on camera

από
CE-92-CE-B9-CE-BD-CF-84-CE-B5-CE-BF-CE-9E-CE-B1-CE-BD-CE-B8-CE-B7-CF-82

Η Ξανθή με την κάμερα έχει χρόνια τώρα μια κακή σχέση  κάτι δε ταιριάζει στην Ξανθή μπορεί και η κάμερα να μη την θέλει.
Έγινε όμως κι αυτή η συνεργασία   κι ευχαριστώ πολύ την ομάδα του cookisto και το diytv.gr  για το όλο πόνημα και ιδού το αποτέλεσμα.
Εσείς δείτε την τεχνική κι αφήστε τα πρόσωπα τι σημασία έχουν άλλωστε;;

Τάρτα με μπρόκολο, καπνιστό σολομό και  μπλε τυρί λοιπόν on camera 
Υλικά για μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατ.
Για τη ζύμη
100γρ ανθότυρο
1 αυγό
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
150 γρ αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση
300γρ μικρά μπουκετάκια μπρόκολου ( Βάρος καθαρισμένου)
80γρ  καπνιστό σολομό
80γρ μπλε τυρί
200γρ τριμμένο ανθότυρο
200 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος (sour cream) ή κρέμα  γάλακτος
2 αυγά
Αλάτι  και φρεσκοκομμένο πιπέρι 
Διαδικασία
Σε  μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση
Σε καλάθι ατμού τοποθετούμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα βάζουμε πάνω από κατσαρόλα που βράζει νερό.Τα αφήνουμε μόνο πέντε λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Εναλλακτικά τα βράζουμε για 3 λεπτά σε νερό που ήδη βράζει.
Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε τα τυριά  και χτυπάμε τα αυγά με την ξινή κρέμα.
Αλείφουμε ελαφρά την ταρτιέρα  μας με λίγο ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια  ενός μικρού πλάστη χειρός  ( ή με τα χέρια μας) την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Απλώνουμε το μπρόκολο και τοποθετούμε ενδιάμεσα τα κομμάτια του μπλε τυριού.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του σολομού κατά διαστήματα  υπολογίζοντας να αντιστοιχεί ένα σε κάθε κομμάτι  κομμένης τάρτας. Αλατίζουμε ελαφρά.
Απλώνουμε από πάνω το τριμμένο ανθότυρο  και περιχύνουμε με το μείγμα κρέμας αυγών.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Αφήνουμε να σταθεί για 5 – 10 λεπτά και απολαμβάνουμε συνοδεία μιας σαλάτας.
Πίνουμε ένα ποτήρι κρασί  “Καλή Ρίζα» Κυρ Γιάννη.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του καπνιστού σολομού αντικαταστήστε τον με  λωρίδες μπέικον.
Το μπλε τυρί  σε αυτή την ποσότητα είναι ελαφρά διακριτό, αν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα ή και να το παραλείψετε αντικαθιστώντας το  με ένα πικάντικο κεφαλοτύρι.
Αλάτι προσθέτετε κατά βούληση, εγώ το έχω παραλείψει  χωρίς αυτό να αλλάζει τη γεύση της τάρτας.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • iwanna
    • 13 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    άντε και με δική σου εκπομπή σύντομα…………
    συγχαρητήρια ήσουν πολύ κατατοπιστική και τα είπες πολύ ωραία αλλά σε επόμενη να χαμογελάς λίγο……….

    • Marina
    • 13 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Η Ξανθή εν δράση!!!
    Υπέροχη φαίνεται η τάρτα σου και φαντάζομαι τη γεύση με τόσα ωραία υλικά! Σου πάει η κάμερα όσο και αν δε το δέχεσαι! Ένα αστέρι γεννιέται…!
    Η συνταγή κατατοπιστικότατη και εύκολη!
    Καλή συνέχεια!!!

  1. Απάντηση

    Είσαι μεγάλο “μαμούνι” και πολύ σε χαίρομαι!!
    Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε…θέλω αυτόγραφο 🙂
    Φιλιά πολλάαα!!!

  2. Απάντηση

    Πολύ ωραίο το βίντεο και η κορδέλα 🙂
    Προσπαθώ να φτιάξω και εγώ ένα λίγο καιρό τώρα αλλά είναι αρκετά δύσκολο…

  3. Απάντηση

    Όπως τα λες καλή μου!!!
    Εμείς θα πάρουμε το κομματάκι μας, θα γευτούμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα και θα αφήσουμε τους άλλους να “κρίνουν” το video :-)))
    Όσο εκείνοι θα κοιτούν εμείς θα καλοτρώμε!!!

  4. Απάντηση

    Εξαιρετικό το βίντεο! Αλλά και η ταρτούλα δεν πάει πίσω… Μου άνοιξε την όρεξη!

  5. Απάντηση

    Καλημέρα,
    δυστυχώς δεν μπορώ να δω το βίντεο αυτή τη στιγμή, αλλά η τάρτα απ’ότι βλέπω είναι φανταστική, με αγαπημένα υλικά.

    • eleni
    • 13 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Μια χαρά,άνετη στο βιντεάκι-το έχεις!
    Μμμμ.πολύ νόστιμη η τάρτα σου και τι γεύσεις!
    Φιλιά!

  6. Απάντηση

    Υπέροχη Ξανθή και η τάρτα κι εσύ!!! Μπράβο!!!
    Καλή σου συνέχεια!

  7. Απάντηση

    Ξανθή μου συνεργάζεσαι με το Cookisto; Είναι μια αρκετά καινοτόμος πρωτοβουλία νομίζω!
    Το βίντεο κι εγώ θα το δω από το σπίτι γιατί εδώ στη δουλειά είναι χμ… λίγο δύσκολα τα πράγματα!
    Διάβασα ωστόσο τη συνταγή για την τάρτα σου και με ενθουσίασε! Ανθότυρο στη ζύμη, τι ωραία ιδέα!! Όλα τα υλικά της γέμισης –εκτός από το σολομό που ακόμα περιέργως δεν έχω δοκιμάσει- είναι απόλυτα του γούστου μου! Πρέπει να είναι πραγματικά θεσπέσια!! Λίγη υπομονή να γεννήσω με το καλό γιατί προς το παρόν δεν μου επιτρέπεται το μπλε τυρί και δεν γίνεται να το παραλείψω από τα υλικά και θα τη δοκιμάσω!
    Πολλά φιλιά!

  8. Απάντηση

    Χμμ, σαν την Ερμιόνη και υποψιάζομαι και την greenmixer δε μπορώ να δω το βιντεάκι τώρα, αλλά θα το δω σίγουρα το βράδυ από το σπίτι!
    Η τάρτα έχει υλικά που ταιριάζουν πολύ ωραία μεταξύ τους και σίγουρα θα βγαίνει νοστιμότατη. Με ένα ωραίο λευκό κρασί μας δίνει ένα εκλεκτό γεύμα ή δείπνο!
    Καλημέρα!

    • Notoula
    • 13 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Τι υπέροχα υλικά που συνδυάζει η τάρτα σου! Πρέπει να είναι νοστιμότατη και διαφορετική. Είμαι περίεργη να δοκιμάσω την ζύμη που έχει ανθότυρο.
    Το video θα το δω στο σπίτι με την ηρεμία μου.
    Συγχαρητήρια

    • Martha
    • 13 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Μ’ αρέσει, μ’ αρέσει, μ’ αρέσει, τελεία και παύλα!

  9. Απάντηση

    Ξανθή ανετότατη και κατατοπιστικότατη σε βρήκα, και η τάρτα δείχνει υπέροχη!!
    Φιλιά!

  10. Απάντηση

    Ξανθή μπράβο σου!
    Θεική η τάρτα , λατρεύω όλα τα υλικά που χρησιμοποιείς!
    Πολύ καλό και το βίντεο , μπράβο για όλα!

  11. Απάντηση

    Ξανθή μου μπράβο είσαι υπέροχη, πάρα πολύ ωραίο το βιντέάκι!Η τάρτα σου πρέπει να είναι νοστιμότατη, η ζύμη της μου άρεσε αρκετά είναι εντυπωσιακή!
    Φιλιά πολλά!

  12. Απάντηση

    @
    εξαιρετικό θα γίνει !
    θα το κάνω με μπέϊκον, κατά πώς είπες…

    μπράβο σε όλα 🙂

  13. Απάντηση

    Ξανθή μου υπέροχη η τάρτα σου. Κράτησα τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα τη φτιάξω.
    Το βιντεάκι πολύ καλό και πολύ κατατοπιστικό!!

    • Eri
    • 14 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Ενθουσιάστηκα όταν είδα τις φωτογραφίες και πάλι μπράβο Ξανθή μου, η τάρτα σου φανταστική, γιορτινή μου κάνει ότι πρέπει για τις μέρες που έρχονται! φιλιά πολλά Ξανθή μου!

  14. Απάντηση

    υπέροχη η τάρτα, υπέροχη και συ
    Μπράβο Ξανθή μας

  15. Απάντηση

    Σε βρήκα εξαιρετική, Ξανθή μου, και πολύ φωτογενή! Άντε και στην τηλεόραση να σε δούμε! Να ευχηθώ με δική σου εκπομπή-δεν θα ήταν άσχημο! Όλους εμάς θα μας είχες πιστούς τηλεθεατές!
    Και εις άλλα!
    Καλό σου βράδυ.

    • Cali
    • 14 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Hi,It looks very delicious.Can you put a google translater on your blog please?
    Greetings
    Cali

  16. Απάντηση

    Κακώς την φοβόσουν την κάμερα, δεν ξέρω αν εσύ ή ητάρτα κλέβει την παράσταση!!!!

  17. Απάντηση

    Μπράβο σου Ξανθή!!
    Πολύ καλή παρουσίαση της τόσο νόστιμης συνταγής που επέλεξες. Τα υλικά ένα κι ένα και το αποτέλεσμα εμφανώς πολύ καλό!

  18. Απάντηση

    Πολύ ωραίο βίντεο Ξανθή. Και κατατοπιστικό για την συνταγή σου.
    Δεν θα άλλαζα τίποτα από τα υλικά που έβαλες, ακόμα και το μπλε τυρί που δεν το πολυτρώω, αλλά είμαι σίγουρη πως δένουν όλα πολύ όμορφα.

    Φιλιά 🙂

  19. Απάντηση

    Εξαιρετικά!
    Η τάρτα σου γίνεται αυτόματα αγαπημένη με την ανάγνωση των υλικών και μόνο.

    Ξέρεις πόσες φορές έχω πει, θα φτιάξω το ζυμάρι τάρτας της Ξανθής κι όλο δεν έχω προμήθεια ανθότυρου;

    Z.

  20. Απάντηση

    Πολυ καλη δουλεια !!!!

  21. Απάντηση

    Ξανθή, η τάρτα σου δείχνει νοστιμότατη! Μια χαρά ήσουν στο βίντεο, κατατοπιστική ως προς την συνταγή και αρκετά άνετη με την κάμερα. Θα περιμένουμε και το επόμενο!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  22. Απάντηση

    Υπέροχα όλα! (κι εσύ, κι η τάρτα!!!!:) Την καλημέρα μου, Ξανθή μου!

  23. Απάντηση

    Χάθηκα μέσα σε ετοιμασίες, φέτος έχουν φτιαχτεί οι περισσότερες ταξιδιάρικες βαλίτσες.
    Σας ευχαριστώ όλους για την επίσκεψη και τα σχόλια σας.
    Θα επανέλθω σύντομα ελπίζω.

  24. Απάντηση

    Σε είδα. Μα τι γλυκιά που είσαι!!!!! Η Τάρτα μπήκε στα υπόψιν γλυκιά ξανθη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode