Μέσα στη Σαρακοστή αναζητώ κάτι νέο για τα γεύματα μας.
Η ιδέα είναι από καταχώριση μεγάλης Εταιρείας ζυμαρικών προσαρμοσμένη στα μέτρα μας.
Τα υλικά για 2 άτομα
350γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα ντοματάκια κονσέρβας
2 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
150γρ μανεστράκι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την εξωτερική τους φλούδα και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για πέντε περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και πάπρικα κι αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε 500ml βραστό νερό και αμέσως μετά το μανεστράκι.
Ανακατεύουμε χαμηλώνουμε τη ένταση της φωτιάς (στην κλίμακα από 1-9 στο 5) και βράζουμε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας που και που να μην κολλήσει.
Καλό είναι να έχουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί να προσθέσουμε.
Δοκιμάζουμε κι όταν το μανεστράκι έχει σχεδόν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε ψιλοκόβουμε μερικά φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα και συνοδεύουμε με μια σαλάτα και σπιτικές ελιές.
Εμείς το συνοδεύσαμε με σαλάτα αγκινάρες με καπνιστό σολομό, η συνταγή σε επόμενη ανάρτηση.
Παρατηρήσεις
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μανιτάρια εσείς θέλετε ακόμη και κονσέρβας.
Διαλέξτε μια καλή ποιότητα ζυμαρικού εγώ μάλλον την πάτησα με την επιλογή μου.
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Ξανθή η οικογένεια είναι φαν των μανιταριών, αναμένω και τη συνταγή για τις αγγινάρες αν και ακόμη δεν αξιωθήκαμε να κόψουμε από το κτήμα!!!!!!!
Ωραίο το πιάτο σου Ξανθή.
Με φρέσκα μανιτάρια φυσικά χωρίς συζήτηση! Όσο για την καπνιστή πάπρικα… είναι λατρεμένο υλικό και ταιριάζει σε πολλά φαγητά.
Ωραίο και χορταστικό γεύμα!
Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!
Και γιουβέτσι τα μανιταράκια,δεν το ήξερα!
Ξανθή,τελικά ανεξάντλητοι οι τρόποι,που μπορείς να απολαύσεις τα μανιτάρια.
Πρέπει να είναι τέλεια η γεύση-και πότε δεν είναι!
Φιλιά!Καλό Σ/Κ!
Ξανθή μου, φαντάζομαι ότι θα είναι τέλειο φαγητό, στο σπίτι τρώμε πολύ τα μανιτάρια !
φιλάκια
Πραγματικά η νηστεία της σαρακοστής δίνει κίνητρο για να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και να γίνουν αγαπημένες για όλη την οικογένεια!
Ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις! Σε περιόδους μη νηστείας, το πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο!
Φιλιά πολλά Ξανθή μου!
Πολυαγαπημένα τα μανιτάρια, πάντα μου αρέσουν μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους!!Καλό Σ/Κ Ξανθή, ΧΟ
Τελικά αντικαθιστούν σε όλα τα φαγητά το κρέας! Αξεπέραστη φυτική πρωτεΐνη τα μανιτάρια. Ωραίο πιάτο Ξανθή!
Apo ta oreotera piata!!!
Πάρα πολύ ωραία συνταγή! Νόστιμη και εύκολη!!
Δεν νομίζω να υστερεί σε γεύση και νοστιμιά από το κανονικό γιουβέτσι!!!
Να είσαι και να περνάς καλά.
Ξανθή μου εύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι, πάρα πολύ καλό!Η σαλάτα με αγκινάρες και καπνιστό σολομό φαίνεται καταπληκτική, αναμένω συνταγή!
Φιλιά!!!
**Ευχαριστώ πολύ και για το δώρο**
Είναι πιάτο που δε βγάζει λέξεις αλλά ήχους όπως “γιαμ”, “σλουρπ” και τα παρόμοια σχετικά!
Καταχωρήθηκε και θα γίνει άμεσα! Τα μανιτάρια τα λατρεύουμε. Περιμένω και τη συνταγή με τη σαλάτα αγκινάρας /σολωμού, τώρα που έχει φρέσκες!!!!
Καλημέρα,
Δεν θα το σκεφτόμουνα ποτέ να κάνω τα μανιτάρια γιουβέτσι!!!
Φοβερή ιδέα!!! Θα την κάνω σύντομα αφού νηστεύω κιόλας!!!
ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΞΑΝΘΗ ΜΟΥ!
ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!!
ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!