Φρέσκα λαζάνια με μελιτζάνες και μοτσαρέλα σε σάντουιτς

από
CE-9B-CE-B1-CE-B6-CE-AC-CE-BD-CE-B9-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-BB-CE-B9-CF-84-CE-B6-CE-AC-CE-BD-CE-B5-CF-82-CF-83-CE-AC-CE-BD-CF-84-CE-BF-CF-85-CE-B9-CF-84-CF-82-281-29

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ γεμάτη κυρίως από αγάπη κουβέντες αλλά και φαγητό.
Η αγαπημένη μου φίλη Λίνα μαζί με την κόρη της ήρθαν στην Αθήνα και περάσαμε υπέροχα.
Λέω ένα πρωί τι τρώμε σήμερα;; και η απάντηση ήταν μια μακαρονάδα!!χαχαχαχα σιγά μην τους έφτιαχνα μόνο μια μακαρονάδα.
Ξεκίνησα λοιπόν για φρέσκα ζυμαρικά και ήρθε η αναλαμπή ότι είχα δει αυτό το πιάτο σε ένα περιοδικό εκ Λονδίνου. Οπότε έγιναν φρέσκα ζυμαρικά αλλά και “σάντουιτς” με μελιτζάνα και μοτσαρέλα.

Όλα συνοδεύτηκαν με μια σάλτσα έμπνευσης της τελευταίας στιγμής.
Ας τα φτιάξουμε
Τα υλικά για 4 σαντουιτς
12 φρέσκα λαζάνια
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών περίπου
12 φέτες μοτσαρέλα

Για τη σάλτσα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
Chili  σάλτσα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία
Πλένουμε τις μελιτζάνες βγάζουμε μέρος της φλούδας τους και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για μία ώρα.
Τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις τοποθετούμε σε σχάρα φούρνου πάνω σε χαρτί ψησίματος
Με πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο γκριλ για 5 λεπτά. Τις γυρίζουμε αλείφουμε και πάλι και ψήνουμε άλλα πέντε λεπτά.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας σάλτσα chili   αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι νε δέσει η σάλτσα.
Έχουμε  φτιάξει φρέσκα λαζάνια όπως ακριβώς φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά μπορείτε να δείτε εδώ.
Εγώ έφτιαξα απλά ζυμαρικά (με αναλογία 100γρ αλεύρι σκληρό 1 αυγό 1 κουτ. καλαμποκέλαιο και 1/2 κουταλάκι αλάτι) και ένα κομμάτι της ζύμης το έκοψα σε λαζάνια. Τα έβρασα μόνο 1 λεπτό.
Εναλλακτικά θα χρησιμοποιούσα τα έτοιμα αφού πρώτα τα βράσω να μαλακώσουν.
Σε ένα πυρέξ λαδωμένο συναρμολογούμε τα σάντουιτς τοποθετώντας λαζάνι- μελιτζάνα- σάλτσα- τυρί σε τρεις στρώσεις

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 15 περίπου λεπτά.

Είχα φτιάξει πολύ περισσότερη σάλτσα και συνοδεύσαμε τα υπόλοιπα φρέσκα ζυμαρικά που είχα φτιάξει  φωτογραφία δεν υπάρχει δεν πρόλαβα!!!
Το σάντουιτς  έγινε λίγο βιαστικά θα ήθελα να είναι με μικρότερα λαζάνια ή με μεγαλύτερα κομμάτια μελιτζάνας, την επόμενη φορά
Για όλα αφήνω τους καλεσμένους μου να σχολιάσουν!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 30 Ιουνίου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή,φανταστικό φαγητό!
    Μου δίνεις ιδέες,θα το φτιάξω αύριο,μόνο,που τα λαζάνια μου είναι έτοιμα.
    Καλή εβδομάδα-φιλιά!

  1. Απάντηση

    Κι εγώ με έτοιμα λαζάνια θα το φτιάξω γιατί ταιριάζουν τα υλικά και μας αρέσουν. Με μελιτζάνες της αυλής.
    φιλιά

  2. Απάντηση

    Πολύ ωραίο καλοκαιρινό φαγητό, ακόμα και με έτοιμα λαζάνια αν δεν έχουμε φρέσκα/σπιτικά. Μελιτζάνα, η πρωταγωνίστρια της εποχής εξάλλου!
    Καλημέρα και καλό μήνα!

  3. Απάντηση

    Τι ωραίο φαγάκι!!!
    Καλή βδομάδα, καλό μήνα Ξανθη!
    Φιλιά!

  4. Απάντηση

    Πολύ καλοκαιρινή πρόταση!
    Και με φρέσκα λαζάνια τέλειο!
    Φιλιά πολλά, καλό μήνα!

    • kiki
    • 1 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Το ζήλεψα στην κυριολεξία!

  5. Απάντηση

    Καλό μήνα Ξανθή…υπέροχα τα σάντουιτς!!

  6. Απάντηση

    Υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα τα λαζάνια
    σάντουιτς!

  7. Απάντηση

    Ωραία η σκέψη σου Ξανθή μου!
    Εγώ τις μελιτζάνες μου (3 της παραγωγής ταράτσας) τις έκανα σουφλέ με τυράκια, γαλοπούλα, αυγά και ψωμί του τοστ.

    Την επόμενη φορά θα τις συνδυάσω με λαζάνια, έστω κι’ όχι χειροποίητα σαν τα δικά σου.

    Χαιρετισμούς πολλούς και ευχές για καλό μήνα.

    • Silena
    • 1 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Καλό μήνα Ξανθή μου!
    Καταπληκτική ιδέα τα λαζάνια σάντουιτς!!!! Θα πρέπει να έγιναν νοστιμότατα!!!
    Φιλιά σε σένα και στη Λίνα!

  8. Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ ωραίο και καλοκαιρινό φαγητό!!!Τέλεια ιδέα!!!
    Φιλιά πολλά, καλό μήνα!

    • cook
    • 2 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    τελεια θα τα δοκιμασω!

  9. Απάντηση

    Καλημέρα σε όλους πολύ ζέστη πάλι!!
    Την επόμενη φορά θα τα φτιάξω σε μορφή μουσακοπαστίτσιου!! ίσως χωρίς κιμά.
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας, καλό μήνα!!

  10. Απάντηση

    Ξανθη μου, τι ωραια ιδεα!
    Αυτη το φαγητο θα το φτιαξω οπωσδηποτε, γιατι λατρευω και τις μελιτζανες και τα ζυμαρικα.

    Ανυπομονω να το φτιαξω!
    Να εισαι καλα!
    Φιλια πολλα!
    Μπεττυ

Γράψτε απάντηση στο Betty Manousos Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode