share

Soda bread pizza

από
Soda bread pizza

Αυτή η πίτσα καταγράφεται για τη ζύμη της μια ψωμένια αφράτη ζύμη που δεν χρειάζεται χρόνο για να φουσκώσει  και έτσι μέσα σε μισή ώρα μπορούμε να έχουμε σπιτική πίτσα.
Προσαρμογή από το βιβλίο  Year Round
Τα υλικά για μια πίτσα διαμέτρου  24εκατ.
Για τη ζύμη
250γρ αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
200ml  ξυνόγαλα
Για τη γέμιση
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα μανιτάρια
3/4 κούπας τριμμένη γραβιέρα
1 μικρό λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
Φύλλα βασιλικού

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε ένα λακουβάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Θα πάρουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι  με το σκόρδο τα μανιτάρια  και την ντομάτα και τα βράζουμε μέχρι  η σάλτσα να μην έχει υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ταψί (ή και σε ταρτιέρα ) απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι μας είναι πολύ εύκολο κι απλό.

Τοποθετούμε από πάνω την  σάλτσα μας το κομμένο λουκάνικο και σκορπάμε παντού το τυρί και τα φύλλα βασιλικού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 20 περίπου λεπτά.
Απολαμβάνουμε με μια παγωμένη μπύρα.

Μπορείτε να αλλάξετε τη γέμιση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλό καλοκαίρι σε όσους είστε ήδη σε διακοπές.
Εγώ θα είμαι σε διαδικασία αγροτικών και οικοδομικών εργασιών.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Υπέροχη καλοκαιρινή ιδέα για βεράντα,αυλή και μπυρίτσα παγωμένη!
    Καλό καλοκαίρι Ξανθή! Βάλε και λίγη ξεκούραση στο πρόγραμμα!

  2. Απάντηση

    Πολύ ωραία η πίτσα!Πιο πολύ με ενθουσίασε η ζύμη…καταλαβαίνεις την σόδα όταν γεύεσαι την πίτσα?Γιατί σε ορισμένα γλυκά ή κουλουράκια, είναι μάλλον δυσάρεστη η επίγευση που αφήνει.
    Καλή δύναμη με τις οικιακές εργασίες!Ελπίζω να βρεις χρόνο και για διακοπές!΄Καλό βράδυ!

  3. Απάντηση

    Ήξερα μια ζύμη με γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει για πίτσα της στιγμής, αλλά κι αυτή με το ξυνόγαλα φαίνεται ενδιαφέρουσα και την κρατάω επίσης!
    Πίτσα και μπύρα πάνε μαζί εννοείται, αρκεί η μπύρα να ΜΗΝ είναι Amstel, γκρρ!

    • Vita
    • 14 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Τι εύκολο ζυμάρι Ξανθή! Του λεπτού που λένε!Κάνω ένα ζυμάρι με γιαούρτι και λάδι για πίτες και τάρτες, αλλά τούτο είναι πιο απλό.
    Καλή δύναμη με τις δουλειές σου και …απόλαυσέ τις. Μπορεί να κουράζουν οι δουλειές μα αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλουμε μας ικανοποιούν πάντα!

    • peps
    • 14 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Έχω φτιάξει ψωμί με σόγια και μου άρεσε πολύ!
    Και η πίτσα όμως καλύτερη!!!

  4. Απάντηση

    @ Σοφία ελάτε βόλτα μήπως και ξεκουραστώ!!

    @ Φωτεινή η ποσότητα της σόδας είναι πολύ μικρή και δεν φαίνεται.
    Ευχαριστώ πολύ.

    @ Dark Chef όντως ενδιαφέρουσα και εύκολη. Για τα υπόλοιπα σου έστειλα μήνυμα.

  5. Απάντηση

    @ Vita οι δουλειές αυτές του χωριού με ξεκουράζουν αλλά άλλο τόσο με κουράζουν γιατί πρέπει να πηγαίνω πιο συχνά και είναι λίγο δύσκολο. Θα κοιτάξω για τη γιαουρτένια ζύμη.

    @ Πέπη με τη σόγια δεν έχω και την καλύτερη σχέση έχω προσπαθήσει αλλά..
    Ευχαριστώ.

      • peps
      • 15 Ιουλίου 2013
      Απάντηση

      Soda ithela na grapso……sorry!

  6. Απάντηση

    Φαίνεται πεντανόστιμη και σίγουρα γρήγορη (σημαντικό). Πολύ μου άρεσε το ξινόγαλα στη ζύμη, θα δοκιμαστεί σίγουρα!

  7. Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα η ζύμη της πίτσας σου Ξανθή, άσε που είναι και εύκολη!
    Καλό κουράγιο με τις δουλίτσες!
    Φιλιά!

  8. Απάντηση

    Ναι, ναι!! Μου αρέσει πολύ το ζυμάρι σου Ξανθη και το καταγράφω!! Αλλά και στο “topping” της πίτσας δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα!!

    Καλά κουράγια με τις δουλειές σου!

    • Silena
    • 15 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Πεντανόστιμη η πίτσα σου Ξανθή μου!!!!!
    Πολύ εύκολο και γρήγορο το ζυμάρι!!!!
    Η ενασχόληση με το χωριό πολλές φορές είναι ευχάριστη αλλά και κοπιαστική!!!!
    Καλές εργασίες! Φιλιά!

    • Martha
    • 15 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Θα’λεγε κανείς πως είναι ιρλανδέζικη η πίτσα σου, αφού μου θύμισε το irish soda bread! Εξαιρετική!

  9. Απάντηση

    Πολύ εύκολο το ζυμάρι πράγματι και η πίτσα νοστιμότατη! Καλές εργασίες!

  10. Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα ζύμη!
    Θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα έχω μια πεινασμένη κορούλα να μου ζητάει επίμονα πίτσα!
    Καλές διακοπές Ξανθή μου! Απ’ ότι βλέπω θα είναι πολύ γεμάτο το πρόγραμμα σου, κλασσικά!
    Να ξεκουραστείς και λίγο ε;;
    Φιλιά!

    • kiki
    • 16 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Καταγράφεται!
    Καλά να περάσετε!

  11. Απάντηση

    Οχ, πολύ έυκολη και νόστημη! Εδώ έχω τον μικρό μου να μου την ζητάει.

    Σόπα, βρεεεε!! Χαχαχα.

    Φιλιά πολλά.

  12. Απάντηση

    Δείχνει υπέροχη και πολύ λαχταριστή Ξανθή μου, δεν έχω δοκιμάσει να κάνω ποτέ τη ζύμη με ξυνόγαλα, ευκαιρία λοιπόν!
    Φιλιά πολλά!!!

    • Εφη
    • 16 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Τέτοιες ζύμες θέλουμε!!! Να περάσετε όμορφα Ξανθή μου!

  13. Απάντηση

    Στην πίτσα δεν λέμε ποτέ όχι! Δεν έχω δοκιμάσει ζύμη με ξινόγαλα αλλά αν κρίνω από τις φωτό, θα είναι νοστιμότατη!
    Καλές εργασίες! Και να ξεκουράζεσαι πού και πού!

    • Λένα
    • 17 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Κα Ξανθή υπέροχη η πίτσα σου!!!
    Καλές διακοπές και καλές δουλειές.
    Καλά να περάσεις όπου κι αν πάς
    και ότι κι αν κάνεις.
    Με το καλό να έρθεις δρυμύτερη
    με περισσότερη όρεξη και ιδέες.

  14. Απάντηση

    Επειδή για κάτι μικρούς που ξέρω η πίτσα είναι το πρωϊνό, το μεσημεριανό, το απογευματινό και το βραδινό πιάτο τους, καταγράφεται η ζύμη για δοκιμές!

    Α, ξέχασα και το δεκατιανό επίσης!!!

    Φιλιά σας και θα τα πούμε με το καλό στο άστυ πια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode