Στο σπίτι μας, όπως έχω ξαναπεί, επίσημος και αυστηρός δοκιμαστής είναι ο σύζυγος.
Τελευταία ασχολήθηκε με την αναζήτηση νέων ιδεών γύρω από τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική μέσα από free εφαρμογές του νέου του gadget κοινώς iPad.
Και σε μια ερώτηση τι τρώμε αύριο βρέθηκα μπροστά από πάρα πολλές ιδέες από site ή blog του εξωτερικού με υπέροχες παρουσιάσεις και φωτογραφίες.
Όταν λοιπόν το μικρόβιο είναι μεταδοτικό αυτά γίνονται και τώρα οι πηγές ιδεών πολλαπλασιάζονται.
Μια από αυτές τις ιδέες προσπάθησα να προσαρμόσω στα δικά μου μέτρα αλλά και υλικά.
Η αρχική ιδέα από εδώ
Τα υλικά για ένα σκεύος διαμέτρου 22 εκ.
1 μεγάλο κολοκύθι
2 μικρές μελιτζάνες
1 μεγάλο καρότο
400γρ νωπή μυζήθρα Κρήτης
1 δοσομετρική κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
2 αυγά
1κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο σφολιάτας
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Με τη βοήθεια μαντολίνου τα κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες (το ανώτερο 0.5 εκατ πάχος)
Καλό είναι να έχουν όλα το ίδιο ύψος.
Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε να σταθούν περίπου μισή ώρα.
Σε στρογγυλό πυρέξ ή κεραμικό ταψί στρώνουμε τη σφολιάτα έτσι που να καλύπτει και τα τοιχώματα και κόβουμε τα περισσεύματα.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα αυγά σε ένα μπολ.
Τα στρώνουμε πάνω στη σφολιάτα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
Παίρνουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε κάθετα μέσα στα τυριά αρχίζοντας από έξω προς τα μέσα κυκλικά εναλλάσσοντας σε κάθε κύκλο το είδος του λαχανικού.
Έτσι θα πάρουμε μια πολύχρωμη σπείρα.
Τελειώνοντας καρυκεύουμε με πιπέρι και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε ή ραντίζουμε με σπρέι ελαιόλαδου τα λαχανικά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα η επιφάνεια.
Μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο ή να σταθεί σε μπουφέ, δοκιμάστε το!!
Εγώ έβαλα άσπρες μελιτζάνες που είχα αν βάλετε τις άλλες θα έχετε περισσότερα χρώματα.
Με σπιτική σφολιάτα νομίζω ότι θα είναι πολύ καλύτερο.
Αν αποφασίσετε να φτιάξετε σφολιάτα οι πιο καλές πληροφορίες είναι εδώ κι ελπίζω Μάγδα να βρω το χρόνο να φτιάξω σύντομα κι εγώ.
Τέλεια ιδέα….υπέροχη και για τραπεζώματα!!!
Απλά τέλειο! Τι ωραία και εντυπωσιακή ιδέα. Τι εμφάνιση και τι χρώματα! Υποθέτω ότι και η γεύση θα είναι αντίστοιχη αν κρίνω από τα υλικά…
Φανταστική εμφάνιση, αλλά κι από γεύση δεν υστερεί καθόλου!
Φιλιά πολλά.
Ωραία χρώματα και σχεδια!!!
Εντυπωσιακή!!!
Εντυπωσιακή και νόστιμη! Γειά στα χεράκια σου Ξανθή μου! Καλή Κυριακή! 🙂
Υπέροχη εμφάνιση! Δεν το συζητώ.
@ Λίλα έτσι ακριβώς!!
@ Vita εντυπωσιακό και με αρώματα και χρώματα Ελλάδας.
@ Μαρία τα φιλιά μου!!
@ peps Αν βάλουμε και μελιτζάνα μωβ εκεί τα χρώματα εντυπωσιάζουν πιο πολύ.
@ Έφη ευχαριστώ!
@ Αθηνά ευχαριστώ δοκίμασε το.
Πολυ ωραια εγινε Ξανθη μου! Ειναι πολυ εντυπωσιακη! Και σιγουρα θα ειναι πολυ γευστικη, κρινοτας απο τα υλικα!
Εγω παλι που σκαλιζω στα ιταλικα σαϊτ την ειχα δει στο Giallo Zafferano…
Μαρίνα αν είδες κι αυτό η κυρία λέει ότι το είχε δει στην τηλεόραση, κύκλο κάνουν οι ιδέες.
Καλή εβδομάδα
Τι όμορφο που είναι!
Ιδανικό για ένα ωραίο τραπέζι με φίλους!
Και μένα ο λατρεμένος σύζυγος είναι ο δοκιμαστής της κάθε τρέλας που μου έρχεται να μαγειρέψω!
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!! Σίγουρα θέλει υπομονή μέχρι να ….κεντίσεις όλα αυτά τα λαχανικά!!
Μπραβο στο συζυγό σου για το ψάξιμο και σε σένα για την όμορφη εκτέλεση!!!
Άντε και τον “κόλλησες” και τον Θ. να κάθετε να ψάχνει και να μας βάζεις σε μπελάδες…
Ανταλλάσσω κομμάτι με “χρυσούν ωρολόγιο” ;-))))
Και από φωτογένεια εξαιρετική φαίνεται η Σπείρα, Ξανθή μου.
Πολύ ωραία ιδέα και πρωτότυπη!!!!
Αυτή είναι μια θαυμάσια ιδέα και χρωματικά και γευστικά πολύ υψηλών απαιτήσεων. Η ξινομυζήθρα Κρήτης(αδυναμία μου..) είναι τέλεια, και με τα υπόλοιπα υλικά πρέπει νάναι υπέροχη. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και γραβιέρα Κρήτης που είναι επίσης ..αδυναμία μου;; Θα τη φτιάξω. Καλό ξημέρωμα Ξανθή μου
Καταπληκτική ιδέα και παρουσίαση! Πρόσεξα ότι έβαλες κι εσύ φραγκοστάφυλα στη σαλάτα ε; Κι εγώ! χαχα!
@Notoula ευτυχώς που μας αποδέχονται υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται τις δοκιμές πέρα από τα κλασικά και αγαπητά τους.
@ Χρυσαυγή το μυστικό είναι να κόψεις τα λαχανικά σωστά μετά τα άλλα είναι εύκολα.
@ Πηνελόπη τον κόλλησα εγώ ή εσύ που πουλάς τέτοια μηχανήματα σατανικά!!!χαχαχα
Το ωρολόγιον δεν είναι χρυσό οπότε μισό κομμάτι αλλά για σένα φτιάχνω ολόκληρο ταψί!!Φιλιά
@ Mageirissa Ευχαριστώ πολύ!!
@ Τατιάνα κι εγώ προσάρμοσα τα υλικά σε Ελληνικά προϊόντα που βρήκα πρόχειρα σίγουρα επιδέχεται αλλαγές.
Φιλιά
@ Κική ευχαριστώ!!μου έκανε κλικ και το έφτιαξα. Ναι ναι έβαλα φραγκοστάφυλα που είχα ξεχάσει στο ψυγείο από φωτογράφηση χαχαχα και χτες έβαλα και στη βινεγκρετ της πεπονοσαλάτας τα τελευταία.
Ξανθή μου τί υπέροχη τάρτα!! Πανέμορφη είναι με τα λαχανικά έτσι τακτοποιημένα!
Όσο για τη σφολιάτα, σε καταλαβαίνω που δεν θες ακόμα να την φτιάξεις, με τέτοια ζέστη είναι δύσκολο εγχείρημα. Είναι για χειμώνα! 🙂
Φιλιά!
Μάγδα θα τη φτιάξω όμως τώρα αγόρασα και μεγάλο μίξερ οπότε στις δοκιμές του θα κάνω περισσότερα πράγματα. Η έτοιμη δεν με ικανοποιεί σχεδόν ποτέ, και έχω δοκιμάσει πολλές.
Φιλιά
Πρωτα απ όλα ειναι πολύ ομορφο,
και φαινεται πεντανόστιμο!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Μπαίνει στα υπ’όψη! Ειδικά για τραπέζια είναι πολύ εντυπωσιακή! Φιλιά πολλά!