Οφείλω πολλές συνταγές τις έχω υποσχεθεί αλλά αρχίζω από τα εύκολα σε ένα διάλειμμα για καφέ.
Ο Α. είναι γείτονας μας και ανταλλάσσουμε ιδέες αλλά και πιάτα από βεράντα σε βεράντα καμιά φορά.
Ένα βράδυ στη δική μας βεράντα λέει “έχεις φτιάξει ποτέ μακαρονάδα με σάλτσα σύκου;;”
Τι ήταν να μου βάλει την ιδέα τον κυνηγούσα μέχρι να μου φέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι πληροφορίες ήταν στο περίπου προς το παρόν αλλά δεν μας εμπόδισε ούτε εμένα ούτε τον Α. να δοκιμάσουμε τώρα που υπάρχουν και τα σύκα βέβαια.
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, όσο βράζουν τα μακαρόνια γίνεται και η σάλτσα και έχουμε μια διαφορετική μακαρονάδα.
Σε εμάς άρεσε και οι τολμηροί, δηλαδή αυτοί που τους αρέσουν τα φρούτα με φαγητά, δοκιμάστε.
Τα υλικά για κάθε μερίδα
2 μεγάλα ή 3 μικρά σύκα
1/2 κουτ. σούπας βούτυρο ή 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή 3 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1/2 κουτ. γλυκού κάρυ
Πικάντικο τυρί τριμμένο
Πιπέρι φρεσκοκομμένο (προαιρετικό)
Σπαγγέτι της αρεσκείας σας.
Διαδικασία
Σε αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά να βράζουν
Καθαρίζουμε τα σύκα και αν είναι πολύ ώριμα τα λιώνουμε με ένα πιρούνι διαφορετικά τα λιώνουμε στο μούλτι (εγώ τα έλιωσα με το ραβδο-μπλέντερ).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε τα λιωμένα σύκα κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Μετά 1-2 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα ανακατεύουμε προσθέτουμε και το κάρυ ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας τους προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τη σάλτσα και μπόλικο πικάντικο τυρί.
Aπό τις πιο πρωτότυπες σάλτσες για ζυμαρικά είναι αυτή Ξανθή μου, ευχαρίστως θα την δοκίμαζα!
Καλό βράδυ!
E, τώρα με κόλλησες στον τοίχο Ξανθή.
Τι να πω? Δεν μπορώ καν να φανταστώ τη γεύση της μακαρονάδας αυτής. Το κάρυ σίγουρα δίνει ένταση και παίρνει την γλυκάδα του σύκου….
Ενδιαφέρουσα !
Πολύ ιδιαίτερη και επειδή ανήκω στους τολμηρούς αύριο κιόλας θα πάρω συκαλάκια να την φτιάξω! Εννοείται ότι θα εξαφανίσω τα πειστήρια του εγκλήματος και αφού δοκιμάσουν θα τους σκάσω το παραμύθι….πάγια τακτική! Φιλιά Ξανθή μου και καλό ΣΚ! 🙂
Πραγματικά πάρα πολύ πρωτότυπη πρόταση!
Δεν μπορώ με τίποτα να φανταστώ γεύση πάντως!
Μου αρέσει που τολμάς βρε Ξανθή μπράβο!
Φιλιά!
Δεν θα περίμενα ποτε έναν τετοιο συνδυασμο!
Προσπαθω να φανταστω πως θα ειναι η γευση αλλα ματαιο..Μαλλον θα πρρεπει να φτιαξω αυτη την υπεροχη σαλτσουλα ε??
Πρωτότυπος συνδυασμός Ξανθή!!!Εκείνο που δεν μπορώ να φανταστώ είναι το ταίριασμα του σύκου με το κάρυ!!
Kala….emeina!!!!!! Saltsa sykou sta makaronia???????
Prepei na to dokimaso!!!!
Θα περιμένω τους τολμηρούς να δοκιμάσουν και να ακούσω τη γνώμη τους.
Κι εγώ όταν το άκουσα μου φάνηκε περίεργο, μάλιστα είχα υπόψιν μου μια εναλλακτική λύση φαγητού σε περίπτωση που δεν άρεσε αλλά τελικά δε χρειάστηκε, θα την επαναλάβουμε όσο υπάρχουν ακόμη σύκα.
Ανυπομονώ να την δοκιμάσω!!!! Να είστε καλά. Φιλάκια
Πολύ ιδιαίτερη συνταγή!!! Ως γνήσια μακαρονού ψάχνω συνεχώς καινούριες σάλτσες!Λατρεύω το κάρυ οπότε ανυπομονώ να την δοκιμάσω!!!
Παρόλο που δεν τα θέλω σαν φρούτο, τα κυνηγάω όπου τα δω μαγειρεμένα. Πολύ μου άρεσε η ιδέα!
Ιδιαίτερη μακαρονάδα!!!!!!! Παρόλο που μας αρέσουν πολύ τα σύκα δε μπορώ να πω πως θα βρω (δυστυχώς) υποστηρικτές αν την τολμήσω!!!!!!!!!
Μας οδηγείς σε άλλες αισθήσεις!!!!!
Κάρυ με τα όλα του! Θα είναι ωραίο όχι μόνο με σπαγγέτι, αλλά και σερβιρισμένο με ρύζι!
Πολλά φιλάκια
Αυτό το “περίεργο” ήταν που ανέμενα κάτι μέρες τώρα Ξανθή μου!!!
Και πολύ μου αρέσει η εναλλακτική της σάλτσας με ρύζι, όπως μας το γράφει και φίλη Αγγελική.
Πάμε για νέες δοκιμές … σύντομα.
Εγώ, που είμαι λάτρης του εναλλακτικού και των περιέργων συνδυασμών, δεν μπορώ παρά να επικροτήσω την ιδέα σου! Πολύ ιδιαίτερη μακαρονάδα που θα ήθελα ευχαρίστως να δοκίμαζα αυτή τη στιγμή! Γεια στα χέρια σου!
Φιλιά!