share

Πικάντικες γαρίδες με καρύδα

από
CE-A0-CE-B9-CE-BA-CE-AC-CE-BD-CF-84-CE-B9-CE-BA-CE-B5-CF-82-CE-B3-CE-B1-CF-81-CE-AF-CE-B4-CE-B5-CF-82-CE-BC-CE-B5-CE-BA-CE-B1-CF-81-CF-8D-CE-B4-CE-B1-13-

Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να έχει ως τίτλο “πως η Ξανθή έφαγε καρύδα”.
Είναι όμως ένα πιάτο από τη διεθνή κουζίνα και μάλιστα από την Ινδία.

Με την καρύδα σε όλες της τις μορφές εγώ δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις ποτέ, έλα όμως που δεν χαλάω χατίρια
Μη νομίζεται ότι ξεφυλλίζω εγώ μόνο περιοδικά μαγειρικής, στο Λονδίνο ο καλός μου σύντροφος είδε αυτό το πιάτο σε περιοδικό και λέει όταν γυρίσουμε αυτό θα το φτιάξουμε.
Εφοδιάστηκα λοιπόν καρύδα την καθάρισε την έκοψε σε κομμάτια και έγινε το φαγητό.
Για να δείτε πως καθαρίζουμε την καρύδα υπάρχουν βιντεάκια και  είναι πολύ εύκολο.
Πιστεύω ότι θα υπάρχει και καθαρισμένη δεν το έχω ψάξει.

Τα υλικά για 2 άτομα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ξύλο κανέλας
1/2 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κυτ. γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
50γρ καρύδα κομμένη σε λεπτές φέτες
1κουτ. γλυκού μέλι
200γρ γαρίδες καθαρισμένες
Χυμό από μισό λεμόνι
Φύλλα κόλιαντρου για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Μπασμάτι ατμού για συνοδευτικό

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά

Σε γουόκ (εγώ δεν έχω και χρησιμοποίησα ένα τηγάνι αντικολλητικό) βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης την κανέλα και τους σπόρους μουστάρδας ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα.

 Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο τα κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την καρύδα ανακατεύοντας πάντα και στο τέλος τις γαρίδες τις οποίες έχουμε ανακατέψει με το μέλι.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά μέχρι οι γαρίδες να πάρουν χρώμα και να έχουν μαγειρευτεί.

Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε συνοδεύοντας τες με μπασμάτι ατμού.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • kiki
    • 24 Ιανουαρίου 2014
    Απάντηση

    Εγώ πάλι τη λατρεύω και την καρύδα και την γαρίδα 😉

  1. Απάντηση

    Καλοφτιαγμένο και ευπαρουσίαστο φαγητό
    χάρη σε σένα Ξανθή μου……
    δεν ξέρω, όμως, αν εγώ θα το έτρωγα με αυτόν τον συνδυασμό, ενώ
    μου αρέσει πολύ η καρύδα, αλλά και τις γαρίδες τις τρώω ευχάριστα !!
    Φιλιά σου στέλνω

  2. Απάντηση

    Έχω ενθουσιαστεί!! Η γαρίδα είναι από τις λατρεμένες μου επιλογές και μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιείς κομμάτια ινδικής καρύδας και όχι απλά νιφάδες! Ινδία…σου έρχομαι^^

  3. Απάντηση

    Καλημέρα, πολύ ωραία συνταγή και εμένα μου αρέσει επίσης που η καρύδα είναι φρέσκια και όχι τριμένη αποξηραμένη ή γάλα καρύδας. Νομίζω πως θα γλυκίζει και λιγότερο έτσι.
    Δεν έχω φτιάξει – φάει κάτι παρόμοιο, αλλά είμαι φυσικά πάντα πρόθυμη να δοκιμάσω νέα πιάτα!
    Καλό Σ/Κ!

  4. Απάντηση

    Εγώ πάλι έχω μεγάλη αδυναμία στην καρύδα, και την χρησιμοποιώ τακτικότατα στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική μου!
    Αρα δεν θα προσπεράσω καθόλου αδιάφορα το πιάτο σου Ξανθή μου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

  5. Απάντηση

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode