share

Πατάτες – μανιτάρια και αυγά

από
CE-A0-CE-B1-CF-84-CE-AC-CF-84-CE-B5-CF-82-CE-BC-CE-B5-CE-BC-CE-B1-CE-BD-CE-B9-CF-84-CE-AC-CF-81-CE-B9-CE-B1-CE-BA-CE-B1-CE-B9-CE-B1-CF-85-CE-B3-CE-AC-1-

Συνεχίζω τα αλλιώς και φτιάχνουμε πατάτες αλλιώς. Εύκολα και οικονομικά.

Τα υλικά για 2 άτομα
700γρ πατάτες μικρές
1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
150γρ μανιτάρια agaricus
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις πατάτες και ανάλογα με το μέγεθος τις κόβουμε σε μικρότερες.
Αν βρείτε τις πολύ μικρές δεν τι κόβετε καθόλου.
Σε νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 6-7 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί καλύτερα πυρίμαχο βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Αφήνουμε για 5-7 λεπτά αναδεύοντας μια φορά με ξύλινη κουτάλα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε ξανά το ταψί μας στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και να πάρουν λίγο χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί  και δημιουργούμε χώρο ανάμεσα στις πατάτες στον οποίο θα βάλουμε τα αυγά.
Ψήνουμε ξανά μέχρι να έχουν ψηθούν  τα αυγά περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με επιπλέον πιπέρι για αυτούς που το αγαπάνε πολύ.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σπανάκι βουτύρου ή μόνο με μια πράσινη σαλάτα.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο όταν ψήνονται οι πατάτες.
Επίσης προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο τσάιβς κάτι που πολύ θα ήθελα αλλά δεν έχω κατορθώσει να βρω ούτε σε μεγάλα Σ/Μ.
Αν αφαιρέσετε τα αυγά έχετε ένα νόστιμο συνοδευτικό.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Μου αρέσει η απλότητα αυτού του φαγητού!Επιπλέον είναι εξαιρετικά χορταστικό και νόστιμο!Καλό βράδυ:)

  2. Απάντηση

    Είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν κυρίως, είναι ένα φαγακι “πλούσιο” και πολύ νόστιμο!
    Καλό βραδυ!!

  3. Απάντηση

    Έυκολα, απλά και νόστιμα, τι ‘αλο θέλουμε;

    Φιλιά, καφεδάκι και ευχαριστώ!

  4. Απάντηση

    Το μεγαλείο και η νοστιμιά της απλότητας!!!!
    Καλή εβδομάδα!

  5. Απάντηση

    Πω πω, τι είπες τωρα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    • dhmhtra
    • 9 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    Καλό βράδυ …όπου μπαίνουν τα μανιτάρια δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας!

    • Amelie
    • 10 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    Μου αρέσουν όλα τα συστατικά αυτού του φαγητού και με μεγάλη διάθεση θα το ετοιμάσω, θα αρέσει σίγουρα και στη μικρή μου!

    • Helen Gr
    • 10 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    Απλό και πολύ νόστιμο, Ξανθή μου, ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

  6. Απάντηση

    Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό για μένα από αυτό! Θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα!

  7. Απάντηση

    Τα απλά είναι πάντα τα καλύτερα! Και εύκολα για ένα γρήγορο μεσημεριανό!

    • Penelope
    • 10 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    Πλήρες μου φαίνεται εμένα καλή μου Ξανθή.
    Ειδικά τώρα τελευταίως που το τηγανιτό αυγό, έχει βρει την θέση του στα γούστα, του μικρού αφεντικού!!!
    Καλή εβδομάδα εύχομαι.

  8. Απάντηση

    Ο συνδυασμός πατάτας με αυγό με ενθουσιάζει!
    Πραγματικά ένα πιάτο πεντανόστιμο μέσα στην απλότητα του!
    Φιλιά

  9. Απάντηση

    καλημέρα!!! τι ωραια ιδεα! πανευκολο οικονομικο και εξυπνο φαγακι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode