share

Τρεις σαλάτες

από
Σαλάτα με ντοματίνια και σπαράγγια (4)

Θα σας δώσω τρεις σαλάτες που δοκιμάσαμε τις τελευταίες μέρες εξ ου και ο τίτλος.

Πάμε για την πρώτη

Σαλάτα με κινόα  αχλάδι και τουρσί κουμκουάτ

Τα υλικά για δυο
120γρ κινόα
150ml νερό
1 μεγάλο αχλάδι
Λίγα κλωνάρια μαϊντανού
Μερικά φύλλα δυόσμου
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
Ίση ποσότητα με το λεμόνι καλό ελαιόλαδο
Μερικά κομμάτια τουρσί κουμκουάτ (προαιρετικό)
Διαδικασία
Πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέσα σε σουρωτήρι την κινόα και τη βάζουμε μαζί με το νερό σε κατσαρολάκι  σκεπασμένο να βράσει για 12 λεπτά  σε μέτρια φωτιά.
Έχουμε το νου μας μήπως χρειαστεί νερό< εξαρτάται από την κινόα.
Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε μικρές φέτες.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την κινόα, το αχλάδι, το μαϊντανό και το δυόσμο.
Σε ένα βαζάκι ή σε σέικερ βάζουμε το χυμό του λεμονιού το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και διακοσμούμε με τα κουμκουάτ.

Η δεύτερη σαλάτα μας

Σαλάτα λάχανο με αυγά καπνιστό σολομό και μαγιονέζα χωρίς αυγά.

Τα υλικά για δυο
2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
2 αυγά βρασμένα
Μερικές λουρίδες καπνιστό σολομό
Μαγιονέζα χωρίς αυγά
Λίγα φύλλα μάραθου και δυόσμου
Αλάτι και πιπέρι.
Διαδικασία
Κατ΄αρχήν φτιάχνουμε τη μαγιονέζα
Τη συνταγή της την έχω δει στην Ελένη από το blog Τα ταξίδια μου 
Εγώ την έφτιαξα με ένα κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ άλλο τόση ποσότητα καλαμποκέλαιου
το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο.
Όλα μαζί στο μπλέντερ χτύπημα καλό και έτοιμη. Την έβαλα στο ψυγείο για μια ώρα.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ στη σελίδα της Ελένης.
Πάμε για τη σαλάτα
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το λάχανο το σολομό και τα αυγά κομμένα στα 4.

Προσθέτουμε κουταλιές από τη μαγιονέζα διακοσμούμε με το μάραθο και  το δυόσμο  ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Μπορείτε να βάλετε μαγιονέζα με αυγά και αντί του σολομού να βάλετε τόνο σε κονσέρβα νερού.
Και η τρίτη σαλάτα
Ζεστή σαλάτα με ντοματίνια και σπαράγγια 

 
Είχα γράψει στην ανάρτηση με το πρωινό για τα άγρια σπαράγγια που βρήκα στη λαϊκή αγορά.
Οι τελευταίες μέρες είχαν πειραματισμούς με σπαράγγια και έτσι έγινε και η σαλάτα.
Τα υλικά για δύο
300γρ ντοματίνια
Λίγα σπαράγγια
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1κουτ σούπας λευκό ξύδι
1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε τα ντοματάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Τα αλατίζουμε με ημίχοντρο αλάτι και τα ραντίζουμε με μια κουτ. ελαιόλαδο.
Τα τοποθετούμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι με ανοιχτό το γκριλ στο δυνατό.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά.
Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο προσθέτουμε και τα σπαράγγια στο ίδιο ταψί αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει στη μέση.
Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.
Σε πιατέλα μεταφέρουμε τα ντοματάκια τα σπαράγγια και το κουκουνάρι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με το ξύδι το πιπέρι και τη μουστάρδα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτό.
Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα ή ένα πικάντικο κεφαλοτύρι.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Υπέροχες σαλάτες και οι τρεις. Σαλάτα με σολωμό όμως είναι η αδυναμία μου.

  2. Απάντηση

    Καλή μου Ξανθή συγχαρητήρια για την συνέντευξη. Όσο για τις νόστιμες σαλάτες σου, με κέρδισαν τα σπαράγγια, τόσο νοστιμο και ιδιαίτερο υλικό. Μια σακούλα με έφερε προχθές ο νονός μου, δεν έχει μείνει τίποτα.φιλάκια

  3. Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή μου, πάντα τέτοια. Όσο για τις σαλάτες εγώ θα διαλέξω το Νο2 και Νο3 αυτές μου αρέσουν περισσότερο. Φιλάκια!!!!!!

  4. Απάντηση

    Μπράβο Ξανθή εύχομαι και ανώτερες γαστρονομικές διακρίσεις.
    Από τις σαλάτες διαλέγω και τις τρεις γιατί είναι υπέροχες.

    Να είσαι καλά.

  5. Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή μου, πολύ ωραία τα είπες! Και τι όμορφη φωτογραφία!
    Οι σαλάτες όλες πολύ νόστιμες!

  6. Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή…και οι σαλάτες πολύ ωραίες!!

  7. Απάντηση

    Μπράβο Ξανθούλα!! Όσο για τις σαλάτες, είναι νόστιμες και διαφορετικές!Για μένα η καλύτερη είναι η δεύτερη αλλά θα τις δοκιμάσω όλες χαχαχα. Φιλιά

  8. Απάντηση

    Και οι 3 σαλάτες σου είναι υπέροχες Ξανθή μου και απολύτως του γούστου μου!
    Φιλιά!

    • Vita
    • 5 Μαρτίου 2014
    Απάντηση

    Ξανθή μου και στην συνέντευξη βγαίνει η γλύκα σου. Μπορεί να είσαι του αλμυρού αλλά μας γλυκαίνεις και μας ισορροπείς όλες με το ήθος σου και τον καλό σου λόγο. Δεν ξεχνώ ποτέ πόσο ανθρώπινη και ζεστή προσωπικότητα είσαι!

  9. Απάντηση

    Συγχαρητηρια για την διακριση και την συνεντευξη. Παντα τετοια ευχομαι!
    Η δευτερη και η τριτη σαλατα μου εκαναν το κλικ. Ειναι ξεχωριστες και μου αρεσαν πολυ.
    Καλο σου βραδυ Ξανθη!!!!

  10. Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή!Σου εύχομαι πάντα τέτοια.Η συνέντευξη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, όσο για τις σαλάτες, δεν έχω λόγια!!

    • Amelie
    • 6 Μαρτίου 2014
    Απάντηση

    Η συνέντευξη μου άρεσε πολύ, είναι ανθρώπινη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα! Από τις νόστιμες σαλάτες (δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω, ειλικρινά) αυτή που μπαίνει αμεσότατα στο πρόγραμμα για δοκιμή είναι η δεύτερη, σήμερα-αύριο θα την δοκιμάσω.

  11. Απάντηση

    Συγχαρητήρια, Ξανθή μου! Αξίζεις κάθε προβολή!
    Οι σαλάτες σου εκπληκτικές, μου αρέσουν όλες, γιατί είναι και πρωτότυπες, χορταστικές και με ταιριαστά υλικά.
    Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στη συνταγή μου!
    Καλή σου μέρα!

  12. Απάντηση

    Οι σαλάτες φαίνονται υπέροχες!
    Αυτή με τα σπαράγγια μου άρεσε πάρα πολύ!
    Τρέχω να διαβάσω την συνέντευξη.

  13. Απάντηση

    Μπράβο, Ξανθή μου, συγχαρητήρια! Και σ’ άλλα τέτοια! Όλες οι περίεργες σαλάτες μ’ αρέσουν, αλλά κολλάω πάντα στα ιδιαίτερα/ασυνήθιστα υλικά ….και φτιάχνω όλο τα ίδια και τα ίδια….τώρα το Πάσχα που έχει και άγρια σπαράγγια μπορεί όμως να δοκιμάσω να κάνω αυτή που προτείνεις….πολλά φιλιά!

  14. Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή μου για τη συνέντευξη!!!Υπέροχες οι σαλάτες σου!!!!
    Φιλάκια!!!!

  15. Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή!!! Πάντα τέτοια!!
    Οι σαλάτες σου είναι υπέροχες!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

  16. Απάντηση

    Μπράβο για τη συνέντευξη Ξανθή μου! Είσαι από τις πιο σεμνές και συμπαθείς παρουσίες στο χώρο μας και αξίζεις ειλικρινά κάθε προβολή.
    Οι σαλάτες σου υπέροχες όλες, φουλ εναλλακτικές και οι 3!
    Φιλιά πολλά!

    • Magda
    • 7 Μαρτίου 2014
    Απάντηση

    Συγχαρητήριααα!!! Μόλις διάβασα την συνέντευξή σου! Και εις ανώτερα Ξανθή μου!! Αξίζεις τέτοια προβολή και εύχομαι να ανακαλύψουν πολλοί ακόμα το blog σου και να χαρούν τις συνταγές σου!
    Οι σαλάτες σου μου αρέσουν πάρα πολύ και θα τσιμπίσω λίγο από την τελευταία με τα πολυαγαπημένα μου άγρια σπαράγγια.
    Σε φιλώ!
    ΥΓ Ωραία φωτογραφία 😉

  17. Απάντηση

    Αγαπητές φίλες σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ωραία σχόλια σας.
    Συγγνώμην που δεν απαντώ μεμονωμένα αλλά δεν υπάρχει χρόνος, οι κατσαρόλες μου τον πήραν όλο.
    Καλή συνέχεια σε όλες σε ότι και αν κάνετε!!

    • Silena
    • 7 Μαρτίου 2014
    Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή μου, το αξίζεις!!! πολύ όμορφη συνέντευξη!!!!
    Υπέροχες και οι 3 σαλάτες που μας προτείνεις!!!
    Καλό βράδυ!!!!!

  18. Απάντηση

    Διάβασα την συνέντευσή σου, τώρα σε ξέρω καλύτερα! Ευχαριστώ, φιλενάδα. Η ζεστή σαλάτα μας άρεσε πάρα πολύ!!!!

    Φιλιά και λουλούδια από Ισπανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode