share

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι κουκουνάρι και μυριστικά

από
CE-9A-CE-B1-CE-BB-CE-B1-CE-BC-CE-B1-CF-81-CE-AC-CE-BA-CE-B9-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CF-80-CE-BB-CE-B9-CE-B3-CE-BF-CF-8D-CF-81-CE-B9-2-

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.
Από χτες η τεχνολογία είναι παρούσα, μην τη ματιάσω, μαζί της βέβαια είναι παρούσα η βροχή η συννεφιά και το κρύο. Κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικος καιρός.
Προσπαθούμε να τελειώσουμε κάποιες δουλειές στο χωριό μετ΄εμποδίων.
Παρόλο που εμείς  δεν έχουμε φάει κρέας, δοκιμάσαμε θα έλεγα, σήμερα το μενού είχε θαλασσινά.
Τα καλαμαράκια τα κάνω γεμιστά με ρύζι σταφίδες και κουκουνάρι αλλά σήμερα δοκίμασα κάτι άλλο και άρεσε πολύ.

Τα υλικά
Για 3 μέτρια καλαμαράκια
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3-4 κλωνάρια μάραθου
1 κουταλιά της σούπας πλιγούρι για κάθε καλαμαράκι
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1/2  κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
100 ml  κρασί κόκκινο

Διαδικασία
Αγοράζουμε καλαμαράκια μεγάλα κατάλληλα για γέμισμα.
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και κρατάμε τα πλοκάμια τους.
Σε τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους με λίγο νερό να βράσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό το μάραθο και το πλιγούρι τα ντοματάκια και το κουκουνάρι.
Αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να μην έχουν πολλά υγρά.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα γεμισμένα καλαμαράκια μαζί με τα πλοκάμια τους. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και γυρίζουμε μια δυο φορές.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Αν έχει περισσέψει γέμιση την προσθέτουμε στη σάλτσα.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας  και καλό κρασί.
Εμείς τα συνοδεύσαμε με φάβα καροτοσαλάτα και κρασί ροζέ Νίκου Λαζαρίδη.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πολύ ωραία ιδέα για διαφορετική γέμιση.
    Χορταστικό το καλαμάρι σου και σίγουρα νόστιμο. Ξανθή μου τα 3 καλαμάρια θα τα έτρωγα μόνη μου περιττό να σου πω!!!

    Χρόνια πολλά!

  2. Απάντηση

    Αληθώς, Αληθώς ο κύριος!Καιρό έχω να φάω καλαμαράκια μου φαίνεται!!

  3. Απάντηση

    Γειά σου Ξανθή μου
    Χρόνια πολλά να χαίρεσαι την οικογένειά σου

    Ωραία είναι στο χωριό όπως και να έχει ο καιρός. Αλλά αν θες να κάνεις κάποιες δουλειές σε δυσκολεύει λίγο.

    Ωραίο το πλιγούρι που έβαλες κι έτσι μ αρέσει. Φιλόξενο και όμορφο το τραπέζι που έστρωσες.
    Ζήλεψα τις πασχαλιές….:)

    Φιλιά πολλά

    • lenia
    • 24 Απριλίου 2014
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα η γέμιση ,Ξανθή μου!
    Χρόνια πολλά κ ευλογημένα!

  4. Απάντηση

    Μου αρέσουν τα γεμιστά καλαμαράκια αλλά λίγο πειραγμένα. Ακριβώς όπως αυτά. Χριστός Ανέστη!

    • peps
    • 24 Απριλίου 2014
    Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή!
    Χρόνια πολλά!
    Αρωματικό και πεντανόστιμο το καλαμάρι σου!!!
    Το λυγουρεύτηκα!!

  5. Απάντηση

    Χριστός Ανέστη Ξανθή!!! Και του χρόνου με υγεία και χρόνια πολλά!! Πολύ ωραίο το πιάτο σου!!!

    • kiki
    • 25 Απριλίου 2014
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά!
    Ωραία δείχνει η γέμιση!

  6. Απάντηση

    Έτσι τα έκανε και η μανούλα μου, χρόνια που δεν τα τρώμε…
    Πρέπει να μην πονάω εαν τα μαγιρέυω, έτσι;

    Φιλιά πολλά και καφεδάκι.

  7. Απάντηση

    Τρελαίνομαι για πλιγούρι και σίγουρα θα δοκιμάσω την πολύ υγιεινή και ελαφριά συνταγή σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode