Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.
Από χτες η τεχνολογία είναι παρούσα, μην τη ματιάσω, μαζί της βέβαια είναι παρούσα η βροχή η συννεφιά και το κρύο. Κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικος καιρός.
Προσπαθούμε να τελειώσουμε κάποιες δουλειές στο χωριό μετ΄εμποδίων.
Παρόλο που εμείς δεν έχουμε φάει κρέας, δοκιμάσαμε θα έλεγα, σήμερα το μενού είχε θαλασσινά.
Τα καλαμαράκια τα κάνω γεμιστά με ρύζι σταφίδες και κουκουνάρι αλλά σήμερα δοκίμασα κάτι άλλο και άρεσε πολύ.
Τα υλικά
Για 3 μέτρια καλαμαράκια
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3-4 κλωνάρια μάραθου
1 κουταλιά της σούπας πλιγούρι για κάθε καλαμαράκι
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1/2 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
100 ml κρασί κόκκινο
Διαδικασία
Αγοράζουμε καλαμαράκια μεγάλα κατάλληλα για γέμισμα.
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και κρατάμε τα πλοκάμια τους.
Σε τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους με λίγο νερό να βράσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό το μάραθο και το πλιγούρι τα ντοματάκια και το κουκουνάρι.
Αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να μην έχουν πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα γεμισμένα καλαμαράκια μαζί με τα πλοκάμια τους. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και γυρίζουμε μια δυο φορές.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Αν έχει περισσέψει γέμιση την προσθέτουμε στη σάλτσα.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας και καλό κρασί.
Εμείς τα συνοδεύσαμε με φάβα καροτοσαλάτα και κρασί ροζέ Νίκου Λαζαρίδη.
Πολύ ωραία ιδέα για διαφορετική γέμιση.
Χορταστικό το καλαμάρι σου και σίγουρα νόστιμο. Ξανθή μου τα 3 καλαμάρια θα τα έτρωγα μόνη μου περιττό να σου πω!!!
Χρόνια πολλά!
Αληθώς, Αληθώς ο κύριος!Καιρό έχω να φάω καλαμαράκια μου φαίνεται!!
Γειά σου Ξανθή μου
Χρόνια πολλά να χαίρεσαι την οικογένειά σου
Ωραία είναι στο χωριό όπως και να έχει ο καιρός. Αλλά αν θες να κάνεις κάποιες δουλειές σε δυσκολεύει λίγο.
Ωραίο το πλιγούρι που έβαλες κι έτσι μ αρέσει. Φιλόξενο και όμορφο το τραπέζι που έστρωσες.
Ζήλεψα τις πασχαλιές….:)
Φιλιά πολλά
Πολύ ενδιαφέρουσα η γέμιση ,Ξανθή μου!
Χρόνια πολλά κ ευλογημένα!
Μου αρέσουν τα γεμιστά καλαμαράκια αλλά λίγο πειραγμένα. Ακριβώς όπως αυτά. Χριστός Ανέστη!
Καλησπέρα Ξανθή!
Χρόνια πολλά!
Αρωματικό και πεντανόστιμο το καλαμάρι σου!!!
Το λυγουρεύτηκα!!
Χριστός Ανέστη Ξανθή!!! Και του χρόνου με υγεία και χρόνια πολλά!! Πολύ ωραίο το πιάτο σου!!!
Χρόνια πολλά!
Ωραία δείχνει η γέμιση!
Έτσι τα έκανε και η μανούλα μου, χρόνια που δεν τα τρώμε…
Πρέπει να μην πονάω εαν τα μαγιρέυω, έτσι;
Φιλιά πολλά και καφεδάκι.
Τρελαίνομαι για πλιγούρι και σίγουρα θα δοκιμάσω την πολύ υγιεινή και ελαφριά συνταγή σου!