share

Φλωρεντίνες αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού

από
CE-A6-CE-BB-CF-89-CF-81-CE-B5-CE-BD-CF-84-CE-AF-CE-BD-CE-B5-CF-82

Τις δοκίμασα στο Λονδίνο πάλι από τα χέρια της Ania  και εγώ που δεν τρώω γλυκά ήθελα κι άλλη.
Είναι και πάλι από το βιβλίο του OTTOLENGHI και είναι πανεύκολο να γίνουν.

Τα υλικά 
2 απράδια αυγών
100 γρ ζάχαρη άχνη
260 γρ αμύγδαλα φιλέ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Λίγο καλαμποκέλαιο
Χαρτί ψησίματος
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια τη ζάχαρη τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά.

Σε λαμαρίνα φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε κρύο νερό.
Βρέχουμε το χέρι μας στο κρύο νερό και παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα τοποθετώντας το στο ταψί σαν λοφάκι αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους.
Μόλις μοιράσουμε όλο το μείγμα με τη βοήθεια ενός βρεγμένου πιρουνιού το απλώνουμε ανομοιόμορφα σχηματίζοντας λεπτές φλωρεντίνες περίπου 6-7 εκατοστών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12-15 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και να έχει ψηθεί και η βάση τους.
Όταν κρυώσουν τις βάζουμε σε κουτί για  μπισκότα.
Διατηρούνται περίπου μια εβδομάδα αν προλάβουν να μείνουν.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Vita
    • 23 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα για το κοριτσάκι σου. Λόγοι ανωτέρας βίας δεν επέτρεψαν να στείλω τις ευχές μου νωρίτερα. Το γλυκάκι – κέρασμα υπέροχο!

    • amelie
    • 23 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Τόσο εύκολες είναι οι φλωρεντίνες??? Δεν το ήξερα! Μου αρέσουν πολύ, είναι γλυκάκι ελαφρύ και φινετσάτο. Τώρα που μας τις έμαθες…δεν έχουμε δικαιολογία να προτιμάμε του ζαχαροπλαστείου! Θα κάνω τις μισές σκέτες και τις άλλες μισές θα τις βουτήξω σε μαύρη σοκολάτα, δεν βλέπω την ώρα!

  1. Απάντηση

    ξανθη μου καλησπερα.απο τα πιο αγαπημενα μου γλυκα.οταν πηγαινω στην αγαπημενη μου λευκαδα το πρωτο πραγμα που ψωνιζω ειναι φλωρενινες.εκει τις κανουν με μελι.ετσι φαινονται ευκολες.θα το τολμησω λιαν συντομως .καλο βραδυ

  2. Απάντηση

    M’ αρέσουν πολύ οι Φλωρεντίνες !!! Θα τις φτιάξω σίγουρα !!!!

  3. Απάντηση

    Ομολογώ ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ το συγκεκριμένο γλυκό και δεν είχα ιδέα ότι φτιάχνονται τόσο εύκολα! Θα τις φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία, αφού είναι πολύ εμφανίσιμες και ιδανικές για απογευματινό καφεδάκι!
    Πολλά φιλιά!

  4. Απάντηση

    Αγαπημενες φλωρεντινες!!!!!Ανα διαστηματα τρωω κατι κολληματα με τις φλωρεντινες που δεν φανταζεσαι….πηγαινω δηλαδη ανα τρεις μερε ςστο ζαχαροπλαστειο και παιρνω φλωρεντινες και μετα κανω παλι κανα τριμηνο…
    Δεν ειχα σκεφτει να τις φτιαξω ποτε,φανταζομουν οτι θα ειναι ευκολη η διαδικασια αλλα οχι τοσο ευκολη,τελεια!!!!!!
    φιλια πολλα και καλο σουκου!!!!

  5. Απάντηση

    Νομίζω ότι κι εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα σ’ αυτό το γλυκάκι, είναι από αυτά που ξεκινάς με ένα και δεν λες να σταματήσεις!!
    Οπωσδήποτε θέλω να τις φτιάξω Ξανθή μου!
    Φιλιά!

  6. Απάντηση

    Είναι πού αγαπητό γλυκό και εύκολο!Υπέροχο απλά

  7. Απάντηση

    Παρά το γεγονός ότι δε μου αρέσουν τα γλυκά με ξηρούς καρπούς, τις φλωρεντίνες τις λατρεύω! Και είναι και τόσο εύκολες να γίνουν! Το πορτοκάλι θα τους πήγε σίγουρα πολύ!

    • Silena
    • 25 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Αγαπημένο γλύκισμα και το έκανες να φαίνεται τόσο εύκολο Ξανθή μου!!!!
    Καλό ΣΚ!!!

    • kiki
    • 26 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Τις λατρεύουμε οικογενειακώς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode