share

Ομελέτα φούρνου με κουνουπίδι και αρακά

από
CE-9F-CE-BC-CE-B5-CE-BB-CE-AD-CF-84-CE-B1-2B-CF-86-CE-BF-CF-8D-CF-81-CE-BD-CE-BF-CF-85-2B-CE-BC-CE-B5-2B-CE-BB-CE-B1-CF-87-CE-B1-CE-BD-CE-B9-CE-BA-CE-AC-2B-8-

Όταν ένα μεσημέρι το κουνουπίδι και ο αρακάς συνάντησαν τα αυγά έγιναν όλα μαζί μια ωραιότατη ομελέτα φούρνου ή αλλιώς Ftittata, όπως λένε και στο χωριό μου, λάθος στο Λονδίνο!!!
Ιδέα από καρτελάκια  μεγάλου Λονδρέζικου Σούπερ Μάρκετ ναι αυτά που ανακατεύω συνέχεια και παίρνω ιδέες μετά τις ξεχνώ και ξανά ανακάτεμα ένα πράγμα σαν τράπουλα!!
Πάμε να τη φτιάξουμε γρήγορα κι απλά

Υλικά για δύο
1 μικρό κουνουπίδι περίπου μισό κιλό
250γρ αρακά κατεψυγμένο ή μια κονσέρβα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μέτριο ξερό
4 αυγά
Αλάτι, Πιπέρι, Κύμινο
Μερικούς κύβους τυριού φέτας
Λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Ελαιόλαδο

Τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ή μικρό πυρίμαχο σκεύος

Διαδικασία
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Το βράζουμε σε καλάθι ατμού για 5 λεπτά ή σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσει λίγο, θέλουμε να είναι τραγανό.
Βράζουμε επίσης τον αρακά ίσα να μαλακώσει λίγο. Αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα το βάζουμε όπως είναι αφού το στραγγίσουμε.
Σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ή σε μικρό πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού τον αρακά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και κύμινο.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι για 15 περίπου λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Βγάζουμε από το φούρνο μοιράζουμε τα κομμάτια της φέτας και αδειάζουμε τα αυγά να πάνε παντού.

Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και τοποθετούμε πάλι στο φούρνο γυρίζοντας το διακόπτη σε δυνατό γκριλ.

Ψήνουμε μέχρι να έχουν ψηθεί τα αυγά και να έχει πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
Σερβίρουμε  συνοδεύοντας με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Μην προσθέσετε πολύ αλάτι γιατί μπαίνουν και τα τυριά.
Η προσθήκη του κύμινου είναι προαιρετική.
Την επόμενη φορά θα την φτιάξω με διαφορετικά λαχανικά όπως π. χ. πράσα, σπαράγγια, μπρόκολο.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Α! μου έδωσες πάρα πολύ καλή ιδέα για το αυριανό μας, Ξανθή μου.

    Δεν έχω κουνουπίδι, αλλά έχω αγκινάρες, αρακά και άλλα ωραία ζαρζαβάτια, οπότε μια χαρά θα συνδυαστούν όλα μαζί.

    Καλησπέρες πολλές.

  2. Απάντηση

    Ωραιότατη η φριτάτα σου Ξανθή, εγώ θα την δοκίμαζα ευχαρίστως με μπροκολάκι στην θέση του κουνουπιδιού!
    Και όπως λες επιδέχεται πολλές αλλαγές και προσθήκες ζαρζαβατικών!
    Καλό απόγευμα!

  3. Μου αρέσουν αυτά τα απλά “ταπεινά” φαγητά που όμως κρύβουν μέσα τους το μεράκι και τη φαντασία της μαγείρισσας!!
    Εύκολο, γεμάτο όμως γευστικές εκπλήξεις!!!
    Γεια στα χέρια σου Ξανθή 🙂

  4. Απάντηση

    Ενδιαφέρουσα λύση για το καθημερινό τραπέζι.Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode