Σοκολατάκια και κέικ σε φόρμες σιλικόνης

από
CE-A3-CE-BF-CE-BA-CE-BF-CE-BB-CE-B1-CF-84-CE-AC-CE-BA-CE-B9-CE-B1

Πριν λίγες μέρες έφτασαν στα χέρια μου δώρο από τη Silikomart  δύο φόρμες σιλικόνης, η μια για σοκολατάκια  και η άλλη για κέικ ανθρωπάκι
Ήρθαν σε μια δύσκολη για μένα περίοδο προετοιμασιών για το bazaar.
Όμως ήταν και μια ευκαιρία για πειραματισμούς.
Έτσι με βοηθό την αγαπημένη μου κουμπάρα Ελένη, έγιναν σοκολατάκια σπιτικά πάντα με οδηγό αυτή τη συνταγή που έχω δημοσιεύσει παλιότερα και την προσθήκη αυτή τη φορά ξηρών καρπών θρυμματισμένων ώστε να χωρούν στις μικρές θήκες της φόρμας.

Η κάθε φόρμα μπορεί να δεχτεί περίπου 120γρ σοκολάτας.
Με τους πειραματισμούς έγιναν σοκολατάκια για το bazaar αλλά και για το σπίτι.

Με τη φόρμα του κέικ έπαιξα δύο φορές τη μια κάνοντας το κέικ από την αγαπημένη Μάγδα η συνταγή εδώ

Τη  δεύτερη φορά έφτιαξα ένα κέικ νηστίσιμο με ταχίνι από το βιβλίο μεγάλης χαλβαδοποιΐας
Μπορεί η φόρμα να προσφέρετε για γιορτινά κέικ αλλά ποιος είπε ότι κάθε μέρα δεν έχουμε γιορτή.

Και τις δύο φορές η ποσότητα του μείγματος  μοιράστηκε στη φόρμα σιλικόνης και σε μια μακρόστενη  20 εκατ.
Αντιγράφω από το βιβλίο λοιπόν τη συνταγή:

Υλικά
300γρ ταχίνι
350ml χυμό πορτοκαλιού
300γρ ζάχαρη
400γρ αλεύρι μαλακό
1 κουτ γλυκού κανέλα
1 φακελάκι (20γρ) μπέικιν πάουντερ
50γρ σταφίδες
50γρ τριμμένα καρύδια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Διαδικασία
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ταχίνι μέχρι η ζάχαρη να λιώσει καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι – μπέικιν – αλάτι – κανέλα και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ εναλλάξ αλεύρι -χυμό πορτοκάλι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες και το ξύσμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένες φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Για τη φόρμα σιλικόνης η διάρκεια ψησίματος ήταν μόνο 35 λεπτά (μετά από έλεγχο με οδοντογλυφίδα έβγαινε καθαρή)
Για την άλλη φόρμα χρειάστηκαν ακόμη 20 λεπτά.
Συμπέρασμα δικό μου, ο χρόνος ψησίματος σε φόρμες σιλικόνης είναι πολύ μικρότερος γιαυτό χρειάζεται έλεγχος.

Ευχαριστώ τη silicomart για τα δώρα θα συνεχίσω με άλλες ιδέες και θα επανέλθω.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πολύ λαχταριστα!
    Καλή εβδομάδα
    Φιλιά 🙂

  2. Απάντηση

    τι ομορφα οοοολα,την καρδια μου εκλεψε εκεινο το αφρατο κεικοανθρωπακι,ετσι μουρχεται να κοψω ενα “χερακι”!!!!!!Πολυ καλη δουλεια εκανες Ξανθη!
    καλη εβδομαδα!!!!

  3. Απάντηση

    Super είναι όλα Ξανθή, γεια στα χέρια σου και κυρίως να είσαι καλά να προσφέρεις όσα προσφέρεις!!

  4. Απάντηση

    Υπέροχα τα αποτελέσματά και πολύ καλές και οι φόρμες σου!Το κέικ ανθρωπάκι φαίνεται πολύ αφράτο!

  5. Απάντηση

    Είναι πανέμορφα! Καλές γιορτές να έχουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode