Στο σπίτι μας δεν στρώνεται τραπέζι χωρίς σαλάτα .
Γιαυτό και αναζητώ πάντα ιδέες για νέες σαλάτες, αγόρασα πριν ένα χρόνο και ένα βιβλίο με 100 σαλάτες.
Οι περισσότερες μπορούν να αποτελέσουν κύριο γεύμα, επιπλέον μπορείς να “παίξεις” διαφοροποιώντας τα υλικά τους προσθέτοντας ή αφαιρώντας ανάλογα με τα γούστα σου και τα υλικά εποχής.
Σαλάτα με κους κους αβοκάντο και γκρέιπφρουτ
2
Σήμερα έχουμε μια σαλάτα ανοιξιάτικη γεμάτη χρώματα συνδυάζοντας το γλυκόξινο του γκρέιπφρουτ και το βουτυρώδες του αβοκάντο.
Συστατικά
- 1 μέτριο αβοκάντο καλά ωριμασμένο
- 1 μέτριο γκρέιπφρουτ κατά προτίμηση κόκκινο
- 50 γρ κους κους
- λόλα πράσινη ή ρόκα
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι και καρύδια ελαφρά καβουρντισμένα
- 2 κοτ. σούπας ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμό ενός μέτριου λεμονιού
- 1 κουτ γλυκού μέλι
- αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το κους κους και προσθέτουμε βραστό νερό ίσα να το σκεπάζει. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το κους κους με ένα πιρούνι.
- Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ από τις εξωτερικές φλούδες και όλες τι εσωτερικές ίνες και τα πιθανά κουκούτσια. Το χωρίζουμε στις φέτες του. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι του. Το κόβουμε σε μέτριες λωρίδες.
- Σε μια σαλατιέρα κόβουμε με το χέρι μας τη λόλα και προσθέτουμε το γκρέιπφρουτ, το αβοκάντο τους ξηρούς καρπούς και το κους κους.
- Σε σέικερ ή μικρό γυάλινο βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το μέλι το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι και ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πράσινη λόλα με κάποια χρωματιστή ή με ρόκα ή και μικρά φύλλα από σπανάκι.
Προσθέτοντας κομμάτια ψημένου κοτόπουλου η σαλάτα μας μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο.
Συμφωνώ μαζί σου Ξανθή! Η σαλάτα είναι απαραίτητη στο τραπέζι μας! Η σημερινή σου σαλάτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα σχεδόν πλήρες πιάτο! Αν της προσθέσουμε και λίγο ψητό ή βραστό κοτοπουλάκι έχουμε ένα γεύμα στο ίδιο σκεύος! Η προσθήκη του γκρέιπ φρουτ δίνει άρωμα ,δροσιά και μου αρέσει πολύ!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Υ.Γ. Γράφω το σχόλιο για δεύτερη φορά. Δεν το δέχεται αν δεν “δηλώσω” ότι δεν είμαι ρομπότ.
Καλησπέρα Ειρήνη, ναι χρειάζεται το δεν είμαι ρομπότ γιατί τελευταία πολλά τα σχόλια που δεν έπρεπε. Το ίδιο είναι και στο δικό σας.
Ξανθή μου υπέροχα χρώματα η σαλάτα σου, και ναι, εγώ θα πρόσθετα και κοτοπουλάκι και θα ήταν ένα ακόμα πιο πλήρες γεύμα.
Οσον αφορά το ρομπότ που λέει η Ειρήνη μας, εγώ δεν ξέρω πως να το βγάλω, μας εμφανίστηκε ξαφνικά και δεν ξέρω από που να το αφαιρέσω.
Το έψαξα, το ξαναέψαξα, δεν βρίσκω τίποτα.
Οπότε το παράτησα!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Έλενα μην το βγάζεις δεν είναι κουραστικό όπως παλιά η επιβεβαίωση, έχει πολλά ανεπιθύμητα σχόλια τελευταία.
Ξανθή πολύ ωραία η σαλάτα σου! Το αβοκάντο μου αρέσει πολύ, τώρα για το γκρειπφρούτ έχω έναν ενδοιασμό, γιατί δεν μου αρέσουν τα πικρά.
Κατά τα άλλα πολύ λαχταριστή!
Φιλιά, Καλό Πάσχα!
Μαρία το γκρέιπφρουτ μπορείς να το παραλείψεις αν και στη σαλάτα ιδιαίτερα το κόκκινο είναι πολύ διακριτικό
Καλή Ανάσταση
Πολύ εύγευστη σαλάτα, έχω ιδιαίτερη αδυναμία τόσο στο αβοκάντο όσο και στο γκρέιπφρουτ! Καλημέρα και καλή εβδομάδα 🙂
Ξανθή μου εγώ βάζω πορτοκάλι αλλά και με γκρέιπφρουτ ωραίο θα είναι!!Next time θα το δοκιμάσω έτσι!!
εξαιρετική σαλάτα!
χρησιμοποίησες δύο πολύ αγαπημένα μου φρούτα, το αβοκάντο και το ροζ γκρέιπφρουτ, το οποίο δεν είναι τόσο πικρό όσο το πορτοκαλί και σίγουρα θα ταιριάζει πολύ!
φιλιά!