Πλέον στην αγορά υπάρχουν φρέσκα λαχανικά ανοιξιάτικα που θέλεις να τα απολαύσεις με πολλούς τρόπους.
Τον αρακά τον αγαπώ, αγοράζω από γνωστό παραγωγό και βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη έτσι ώστε να τον έχω σε πρώτη ζήτηση όλο το χρόνο. Τώρα δε στην εποχή του τον μαγειρεύω με πολλούς τρόπους.
Από την έκθεση τροφίμων που έγινε στο Γκάζι πριν λίγες μέρες είχα αγοράσει μετά από πρόταση φίλου ένα καπνιστό απάκι με καταγωγή από το Κοξαρέ Ρεθύμνου.
Μυζήθρα φρέσκια είχα λίγη ακόμη από αυτή που μου είχε στείλει η Λίνα, έτσι τα ταίριαξα όλα με ένα ζυμαρικό και βγήκε ένα πολύ ωραίο πιάτο καθημερινό ελαφρύ κατάλληλο να μεταφερθεί στο γραφείο για τους εργαζόμενους.
Πένες με αρακά, απάκι καπνιστό και μυζήθρα Κρητης
2
Συστατικά
- 200 γρ πένες
- 100 γρ αρακά
- 10 λεπτοκομμένες φέτες απάκι
- γλυκιά μυζήθρα
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Βράζουμε τον αρακά για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό. Προσοχή να μην παραβράσει. Τον στραγγίζουμε και αφήνουμε να μας περιμένει όσο βράζουν τα ζυμαρικά. Κόβουμε λεπτές φέτες από το απάκι.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τις πένες ανάλογα με την προτεινόμενη στη συσκευασία ώρα βρασίματος. Οι δικές μου ήθελαν 13 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε το απάκι και τη μυζήθρα. Αν θέλουμε καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Συνοδεύουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις
Αν δεν έχετε απάκι μπορείτε να βάλετε πανσέτα καπνιστή ή μπέικον που θα έχετε περάσει ελαφρά από το τηγάνι.
Η μυζήθρα μπορεί να αντικατασταθεί με ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες ολικής αλέσεως ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
Όπως είπα και στην αρχή μπορείτε να το βάλετε σε ένα βάζο γυάλινο και να αποτελέσει ελαφρό γεύμα για το γραφείο.
Πολύ ωραίο φαγητό χωρίς σάλτσες και περιττά πράγματα! Εχει τόσα όσα χρειάζεται ένα πιάτο με μακαρόνια για να είναι ελαφρύ και νόστιμο!!!!
Φανταστική μακαρονάδα!!!
Απάκι, μυζήθρα, φρέσκος αρακάς….. τέλειο πιάτο!!
Έχω καιρό να δοκιμάσω απάκι Ξανθή! Το ζήλεψα τώρα που το είδα! Πολύ ωραίο πιάτο!
ωραίος συνδυασμός υλικών!!
καλό βράδυ!!
Πανδαισία γεύσεων!