share

Πένες με αρακά, απάκι καπνιστό και μυζήθρα Κρήτης

από
Πένες με αρακά και απάκι

Πλέον στην αγορά υπάρχουν φρέσκα λαχανικά ανοιξιάτικα που θέλεις να τα απολαύσεις με πολλούς τρόπους.

Τον αρακά τον αγαπώ, αγοράζω από γνωστό παραγωγό και βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη έτσι ώστε να τον έχω σε πρώτη ζήτηση όλο το χρόνο. Τώρα δε στην εποχή του τον μαγειρεύω με πολλούς τρόπους.

Από την έκθεση τροφίμων που έγινε στο Γκάζι πριν λίγες μέρες είχα αγοράσει μετά από πρόταση φίλου ένα καπνιστό απάκι με καταγωγή από το Κοξαρέ Ρεθύμνου.

Μυζήθρα φρέσκια είχα λίγη ακόμη από αυτή που μου είχε στείλει η Λίνα, έτσι τα ταίριαξα όλα με ένα ζυμαρικό και βγήκε ένα πολύ ωραίο πιάτο καθημερινό ελαφρύ κατάλληλο να μεταφερθεί στο γραφείο για τους εργαζόμενους.

Πένες με αρακά, απάκι καπνιστό και μυζήθρα Κρητης

2

Συστατικά
  

  • 200 γρ πένες
  • 100 γρ αρακά
  • 10 λεπτοκομμένες φέτες απάκι
  • γλυκιά μυζήθρα
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τον αρακά για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό. Προσοχή να μην παραβράσει. Τον στραγγίζουμε και αφήνουμε να μας περιμένει όσο βράζουν τα ζυμαρικά. Κόβουμε λεπτές φέτες από το απάκι.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τις πένες ανάλογα με την προτεινόμενη στη συσκευασία ώρα βρασίματος. Οι δικές μου ήθελαν 13 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και το ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε και προσθέτουμε το απάκι και τη μυζήθρα. Αν θέλουμε καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε απάκι μπορείτε να βάλετε πανσέτα καπνιστή ή μπέικον που θα έχετε περάσει ελαφρά από το τηγάνι.
Η μυζήθρα μπορεί να αντικατασταθεί με ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες ολικής αλέσεως ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
Όπως είπα και στην αρχή μπορείτε να το βάλετε σε ένα βάζο γυάλινο και να αποτελέσει ελαφρό γεύμα για το γραφείο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Χρυσαυγή
    • 31 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο φαγητό χωρίς σάλτσες και περιττά πράγματα! Εχει τόσα όσα χρειάζεται ένα πιάτο με μακαρόνια για να είναι ελαφρύ και νόστιμο!!!!

    • peps@pepi's kitchen
    • 1 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Φανταστική μακαρονάδα!!!
    Απάκι, μυζήθρα, φρέσκος αρακάς….. τέλειο πιάτο!!

    • spoon stories
    • 2 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Έχω καιρό να δοκιμάσω απάκι Ξανθή! Το ζήλεψα τώρα που το είδα! Πολύ ωραίο πιάτο!

    • evi@thehealthycook
    • 3 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    ωραίος συνδυασμός υλικών!!
    καλό βράδυ!!

    • Αριάδνη
    • 6 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Πανδαισία γεύσεων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode