Μια διαφορετική πατατοσαλάτα ως προς τη συνοδευτική της σάλτσα για όσους δεν συμπαθούν τη μαγιονέζα όπως εμείς.
Απλή στην παρασκευή της οικονομική, αποτέλεσε ένα κύριο γεύμα μαζί με μια σαλάτα με αρμύρες και κάτι ακόμη!!
Πατατοσαλάτα με σάλτσα από κάσιους
2άτομα
Συστατικά
500γρμικρές φρέσκες πατάτεςβάρος καθαρισμένες
50γρκάσιους
100mlπαγωμένο νερό
1σκελίδα σκόρδου
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 μέτριο κρεμμύδικομμένο σε ροδέλες
1/2 κουτ. γλυκού μέλι
1κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών ΜεσογείουSparoza
2κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φύλλα αντράκλαςή φύλλα ρόκας
Οδηγίες
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα κάσιους με το παγωμένο νερό και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα.
Σε άλλο μπολάκι βάζουμε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να μαριναριστούν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και μια τσιμπιά αλάτι να βράσουν. Χρόνος βρασμού ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα των πατατών (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι)
Εμένα χρειάστηκαν 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 5 λεπτά.
Σε δυνατό μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους αφού τα έχουμε στραγγίξει και στεγνώσει μαζί με το σκόρδο το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και 50 ml παγωμένο νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Θέλουμε μια σάλτσα ημίρρευστη όπως περίπου η μαγιονέζα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε μικρότερες)
Αραδιάζουμε από πάνω τα μαριναρισμένα κρεμμύδια.
Και περιχύνουμε με τη σάλτσα και το ελαιόλαδο.
Στολίζουμε με φύλλα αντράκλας ή με άνηθο και μαϊντανό ανάλογα με τα γούστα μας και την εποχή.
Σημειώσεις
Εμείς συνοδεύσαμε την πατατοσαλάτα με μια φωλιά από αρμύρες στον ατμό περιχυμένες με ελαιόλαδο και λεμόνι και στη φωλιά μέσα μπήκε ένα αυγό ποσέ.Αρμύρες με αυγό ποσέΓια κάτι πιο πολύ στέκεται δίπλα της ένα χούμους, τυρί φέτα, ελιές, φρέσκο ψωμί και κρασί!!Αν δεν έχετε το προτεινόμενο μείγμα μπαχαρικών χρησιμοποιήστε ένα δικό σας με ανθό αλατιού, τζίτζερ, πιπέρι, ρίγανη και αποξηραμένο δυόσμο.Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε τις μικρές φρέσκες πατάτες (αυτές στις συσκευασίες) και αφού τις πλύνετε καλά να τις βράσετε με τη φλούδα τους χωρίς να τις καθαρίστε μετά.
Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
Πολύ μου αρέσει αυτή η σος με τα κάσιους! Καταπληκτικός καρπός !! Χωρίς αμισβήτιση! Πάνω στην πατατοσαλάτα νομίζω πως δένει υπέροχα. Το απόλυτο υποκατάστατο της μαγιονέζας που θα ομολογήσω πως αγαπώ όσο βλαβερή κι αν είναι. Εχουμε και μαύρες τρύπες, μη νομίζεις!! χαχα
Λατρεμένα κάσιους! Μπορείς να κάνεις τόοοσα πράγματα με αυτά! Τέλεια η σαλάτα σου, Ξανθή μου!
Καλή Κυριακή!
Πολύ ωραία η σάλτσα! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
Καλή Κυριακή!
Πολύ μου αρέσει αυτή η σος με τα κάσιους! Καταπληκτικός καρπός !! Χωρίς αμισβήτιση! Πάνω στην πατατοσαλάτα νομίζω πως δένει υπέροχα. Το απόλυτο υποκατάστατο της μαγιονέζας που θα ομολογήσω πως αγαπώ όσο βλαβερή κι αν είναι. Εχουμε και μαύρες τρύπες, μη νομίζεις!! χαχα
πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα Ξανθή!
αυτά τα κάσιους είναι θαυματουργά!! θα τη δοκιμάσω!
φιλιά!