Ένας άλλος πειραματισμός μου με τα φρούτα του Πάθους ήταν αυτό το γλυκό που σας είχα υποσχεθεί σε προηγούμενη ανάρτηση.
Πολύ εύκολο και απολαυστικό.
Η ιδέα ήθελε μασκαρπόνε αλλά εγώ πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ Ελληνικά προϊόντα.
Όσο για το που θα βρούμε τα φρούτα του Πάθους είμαι σε αναζήτηση και ελπίζω σύντομα να έχω νέα.
Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους
4 ατομικά μπολάκια
Συστατικά
- 6 φρούτα του Πάθους
- 250 γρ κατίκι
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
- 2 ασπράδια αυγού
Οδηγίες
- Κόβουμε τα φρούτα στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζουμε το περιεχόμενο τους μέσα σε πυκνή σήτα. Με το κουτάλι που τα αδειάσαμε τα πατάμε έτσι που να βγει μέσα σε ένα μπολ ο χυμός τους. Κρατάμε αυτό που έμεινε στη σήτα θα το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
- Στο μπολ με το χυμό των φρούτων προσθέτουμε το κατίκι τη μισή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά κρέμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα τυριού με απαλές κινήσεις.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια το μισό μείγμα και προσθέτουμε το μισό από την πούλπα που κρατήσαμε από τα φρούτα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη πούλπα του φρούτου. Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα.
Σημειώσεις
Αντικαταστήστε τα φρούτα του Πάθους με ώριμες φράουλες ή φρούτα του δάσους.
Τα αυγά θα πρέπει να είναι φρέσκα.
Καλησπέρα. Θα διαφωνήσω λίγο με τη διαδικασία και με την τελευταία σημείωση, αφού η μαρέγκα καταναλώνεται ωμή καλό θα είναι να γίνει είτε ιταλική είτε (καλύτερα για την περίπτωση) ελβετική, οπότε και θα γίνει καλύτερη με όχι τόσο φρέσκα αυγά.
Ακολούθησα την διαδικασία όπως ακριβώς υπήρχε στην πρόταση του περιοδικού που το είδα. Έχω μεγάλους ενδοιασμούς για την κατανάλωση ωμού αυγού, είχα τη σκέψη να τα αποστειρώσω αλλά δεν υπήρχε χρόνος.
Ξέρω ποια διαδικασία λες.
Μου αρέσει σαν ιδέα η αντικατάσταση του μασκαρπόνε από το κατίκι που έχει και λίγο ξινούτσικη γεύση! Δροσερή και “φρέσκια” σε γεύση πρέπει να είναι αυτή η μους!