Σας έμειναν αυγά κόκκινα του Πάσχα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε;
Εμένα βασικά μου περίσσεψαν δύο και το ένα μου άρεσε τόσο πολύ σαν χρώμα που δεν ήθελα να το σπάσω. Από την άλλη σκέφτηκα τι να το κάνω ας το φάμε.
Και έτσι προέκυψε αυτή η σαλάτα πολύ εύκολη και νόστιμη.
Σπαράγγια με αυγά βραστά σαλάτα
Συστατικά
- 1/2 ματσάκι σπαράγγια
- 2 αυγά βρασμένα
- 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ σπιτική
- 1 κουτ. γλυκού παλαιωμένο βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κομμάτι τους κόβοντας εκεί που λυγίζει με ευκολία. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε και βουτάμε σε παγωμένο νερό να σταματήσει ο βρασμός.
- Στραγγίζουμε καλά και μεταφέρουμε σε πιάτο. αραδιάζουμε από πάνω τα αυγά κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα.
- Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Σημειώσεις
Μπορείτε να αυξήστε τα υλικά και να τη φτιάξετε με αυγά που θα βράσετε όποτε εσείς θέλετε.
Για πιο πικάντικη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουτ. γλυκού πικάντικης μουστάρδας.
Μπορεί αν αποτελέσει συνοδευτικό ή και ένα ελαφρύ γεύμα.
A wonderful salad for the eggs. It is healthy and delicious!