share

Δροσερό γλυκό με ψητά βερίκοκα

από
Δροσερό γλυκό με ψητά βερίκοκα

Αύριο η γιορτή του πατέρα και επειδή τα παιδιά είναι μακριά η μαμά ανέλαβε το γλυκό για τον πατέρα τους.

Τη συνταγή για αυτό το γλυκό την βρήκα σε κάποιο παλιό περιοδικό, μάλλον γαστρονόμο, που έχει ξεχαστεί στο χωριό και είναι καταχώρηση διαφήμισης της εταιρείας με τα έτοιμα μείγματα κρέμας ζελέ κλπ.

Είχα σκοπό να φτιάξω δική μου κρέμα και ζελέ αλλά η θερμοκρασία της κουζίνας ήταν αποτρεπτική σήμερα.

Δροσερό γλυκό με ψητά βερίκοκα

Συστατικά
  

  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 8 μπισκότα digestive τριμμένα
  • 800 γρ βερίκοκα
  • 100 ml γλυκό κρασί μοσχάτο
  • 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι καραμέλας
  • 1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 500 ml γάλα
  • 1 διπλή συσκευασία ζελέ με γεύση βερίκοκο
  • 400 ml νερό
  • Φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκατ ή τσέρκι

Οδηγίες
 

  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα (ή στο τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε πιατέλα) και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το ισιώνουμε να πάει παντού και σε ίδιο πάχος
  • Σε μπολ ή κάδο μίξερ προσθέτουμε το κρύο γάλα και το μείγμα της κρέμας και χτυπάμε για πέντε λεπτά.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει διαλύουμε το μείγμα από τα δύο φακελάκια ζελέ ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Αναμειγνύουμε την κρέμα με το ζελέ και ομοιογενοποιούμε με τη βοήθεια σύρματος κουζίνας. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει καλά.
  • Πλένουμε τα βερίκοκα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε ταψί τα περιλούζουμε με το κρασί και το σιρόπι καραμέλας, προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αέρα για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα ξεφορμάρουμε και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τα ψημένα και κρύα βερίκοκα. Περιχύνουμε με το σιρόπι που υπάρχει στο ταψί.

Σημειώσεις

Εγώ δεν είχα σιρόπι καραμέλας και έβαλα ένα δικό μου σιρόπι με τζίτζερ που υπομονετικά περίμενε σε ένα βαζάκι.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψημένα κεράσια ή ροδάκινα αλλάζοντας και τη γεύση του ζελέ.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • evi@thehealthycook
    • 22 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    αυτά τα ψητά βερίκοκα με το σιρόπι τους και τον γλυκάνισο θα είναι ωραία και πάνω από παγωτό… 😉

      • Ξανθή
      • 23 Ιουνίου 2016
      Απάντηση

      Ωραία ιδέα!!

    • spoon-stories
    • 25 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Είναι ωραιότατο!!!

    • Φιλίτσα Μάντικα
    • 21 Μαΐου 2020
    Απάντηση

    Ωραία ιδέα Ξανθή .Θα την κάνω όταν θα μαζευτούμε όλοι μας στο χωριό .Ευχαριστώ πολύ .Να σαι πάντα καλά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode