Άμα κάνεις “κακές” παρέες θέλεις να φτιάξεις ότι βλέπεις να ανεβάζουν στο fb όχι ότι μπορώ να τον φτάσω αυτόν το φίλο απλά προσπαθώ!!
Σήμερα στο χωριό ήταν η μέρα του ψαρά, άτυχη για μένα φωτογραφικά γιατί;; ας το αφήσουμε, θα γελάμε μέρες!!
Μαζί με ένα λαβράκι αγοράστηκαν και λίγες σαρδέλες για να πειραματιστώ και να το αποτέλεσμα.
Δεν θα δώσω ποσότητες μπορείτε να φτιάξετε πολλές ή λίγες ανάλογα αν θα είναι το κύριο σας πιάτο ή συνοδευτικό.
Σαρδέλες γεμιστές με φρέσκο κρεμμυδάκι και ντομάτες
Συστατικά
- σαρδέλες
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- μικρές ώριμες ντομάτες
- Αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις φιλετάρουμε. Κόβοντας το κεφάλι μπορούμε συγχρόνως να αφαιρέσουμε και τα εντόσθια. Με το δάκτυλο μας ανοίγουμε πιέζοντας και αφαιρούμε το κόκαλο. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε τις φιλεταρισμένες σαρδέλες και στρώνουμε τις μισές ανοιγμένες σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Μοιράζουμε σε όλες τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκορπάμε τα φύλλα της φρέσκιας ρίγανης από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
- Βγάζουμε από το φούρνο μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα εποχής.
Τι φανταστικό φαγητό!! Τι όμορφα τακτοποιημένες οι σαρδέλες σου! Πάντως Ξανθή έχεις άδικο για τις φωτογραφίες.. Τις βλέπω πολύ όμορφες. Στη σκιά που έχεις φωτογραφίσει το φαγητό με το φυσικό φως αναδεικνύεται πολύ. Είμαι σίγουρη ότι είναι γευστικότατο!!!!!!
Τελειο! Καλοκαιρινο! Βιταμινουχο!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
σούπερ φαγάκι!! 🙂
Αυτό το νόστιμο φαγητό το κάνω συχνά και μου αρέσει πολύ!