Μετά τα Κυκλαδίτικα τυριά ήρθε η σειρά των τυριών της πατρίδας, όχι ότι τελείωσαν τα άλλα, έπεται συνέχεια.
Ένα πιάτο πολύ εύκολο σήμερα έγινε προκειμένου να μείνει χρόνος για την επεξεργασία των κορόμηλων που μάζεψα θα γίνει μαρμελάδα, πετιμέζι και chutney.
Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινοτύρι Ρούμελης
2 άτομα
Συστατικά
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού λεμονοθύμαρο συν λίγο για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 300 γρ ζυμαρικά
- 2 κουτ. σούπας ξινοτύρι
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας περιοδικά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη το ξύδι και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που προτείνετε στη συσκευασία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μοιράζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε με το ξινοτύρι λίγο λεμονοθύμαρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Εμείς τα συνοδεύσαμε με μια σαλάτα από κολοκυθάκια βραστά.
Σημειώσεις
Δεν πρόσθεσα αλάτι στα κρεμμύδια γιατί το ξινοτύρι ήταν αρκετά αρμυρό.
Αντί για ξινοτύρι μπορείτε να βάλετε μια ξινομυζήθρα ή ανθότυρο.
Αντί του λεμονοθύμαρου μπορούμε να βάλουμε θυμάρι ή δυόσμο.
Πολύ ωραίο φαίνεται!
Ευχαριστώ για την αναφορά!
Φιλιά