share

Μπουγιουρντί

από
Μπουγιουρντί

Εδώ στο χωριό κάνουμε και μερικές ατασθαλίες, κάποια βράδια αντί για το καθιερωμένο φρούτο, μεζεδάκια ετοιμάζονται και κρασάκι μπαίνει στα ποτήρια, διακοπές είμαστε ας το ρίξουμε λίγο έξω.

Είναι κι αυτά τα ηλιοβασιλέματα που σε ξεσηκώνουν!!!

P1040958

Για να συνοδεύσουμε λοιπόν το κρασί μας έφτιαξα ένα δικής μου έμπνευσης  μπουγιουρντί, με ότι υλικά υπήρχαν διαθέσιμα.

Μπουγιουρντί

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 50 γρ τυρί φέτα τριμμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • λίγα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • λεπτοκομμένες φέτες αρσενικού Νάξου ή κάποιο πικάντικο κασέρι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε μικρό πυρέξ τοποθετούμε την φέτα και από πάνω τους κύβους ντομάτας,τα κομμάτια της πιπεριάς και τα φιλαράκια της φρέσκιας ρίγανης. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το πυρέξ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στο φούρνο στο επάνω ράφι με ανοιχτό το γκρίλ για 10 λεπτά.
  • αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του πυρέξ τις φέτες από το αρσενικό.
  • Βάζουμε ξανά στο φούρνο για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να μην υπάρχουν πολλά υγρά.

Σημειώσεις

Αντί της καυτερής πιπεριάς μπορείτε να βάλετε μπούκοβο ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
Αντί φρέσκιας ρίγανης θα μπορούσε να μπει φρέσκος δυόσμος.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode