Εδώ στο χωριό κάνουμε και μερικές ατασθαλίες, κάποια βράδια αντί για το καθιερωμένο φρούτο, μεζεδάκια ετοιμάζονται και κρασάκι μπαίνει στα ποτήρια, διακοπές είμαστε ας το ρίξουμε λίγο έξω.
Είναι κι αυτά τα ηλιοβασιλέματα που σε ξεσηκώνουν!!!
Για να συνοδεύσουμε λοιπόν το κρασί μας έφτιαξα ένα δικής μου έμπνευσης μπουγιουρντί, με ότι υλικά υπήρχαν διαθέσιμα.
Μπουγιουρντί
2 μερίδες
Συστατικά
- 50 γρ τυρί φέτα τριμμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
- λεπτοκομμένες φέτες αρσενικού Νάξου ή κάποιο πικάντικο κασέρι
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
- Σε μικρό πυρέξ τοποθετούμε την φέτα και από πάνω τους κύβους ντομάτας,τα κομμάτια της πιπεριάς και τα φιλαράκια της φρέσκιας ρίγανης. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το πυρέξ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στο φούρνο στο επάνω ράφι με ανοιχτό το γκρίλ για 10 λεπτά.
- αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του πυρέξ τις φέτες από το αρσενικό.
- Βάζουμε ξανά στο φούρνο για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να μην υπάρχουν πολλά υγρά.
Σημειώσεις
Αντί της καυτερής πιπεριάς μπορείτε να βάλετε μπούκοβο ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
Αντί φρέσκιας ρίγανης θα μπορούσε να μπει φρέσκος δυόσμος.