Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πρωινά ή τα απογευματινά των παιδιών ιδιαίτερα τώρα που αρχίζουν τα σχολεία.
Η Λίνα φέτος έχει μεγαλύτερες ευθύνες, πρέπει να σταθεί στα παιδιά της και ιδιαίτερα στην κόρη της, η οποία κάνει την προσπάθεια της όντας στην τρίτη Λυκείου.
Ας της ευχηθούμε καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!
Για να τα γλυκάνει, εκεί μεταξύ διαβάσματος και τρεξίματος, ξέρετε σχολείο, φροντιστήρια, Γαλλικά, Κινέζικα που λέω κι εγώ, βρίσκει σπιτικές λιχουδιές και φτιάχνει.
Έφτιαξε λοιπόν αυτά τα αφράτα puncakes και άφησε σε μένα τη γραφή της συνταγής.
Εγώ ως ζηλιάρα έφτιαξα τη μισή δόση και τα απολαύσαμε στο πρωινό του Σαββάτου.
Αφράτα puncakes
6 κομμάτια
Συστατικά
- 2 αυγά
- 1 1/2 κούπα γάλα
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο για το τηγάνισμα
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι αυτοδιογκούμενο (γεμάτες καλά)
- μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού μέσα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι.
- Το μείγμα που θα προκύψει θα πρέπει να είναι ένας μέτριος χυλός. Σε περίπτωση που μας βγει πολύ πηχτός προσθέτουμε λίγο γάλα.
- Αλείφουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και το τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Με μια βαθιά κουτάλα σερβιρίσματος μεταφέρουμε μέρος του χυλού, στο ζεστό τηγάνι, ίσα να καλυφτεί ο πάτος.
- Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά (θα το καταλάβουμε γιατί θα ξεκολλάει) το γυρίζουμε με μια σπάτουλα να ψηθεί κι από την άλλη.
- Βγάζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε με επικάλυψη μελιού - κανέλας ή τριμμένα καρύδια.
Σημειώσεις
Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή, μπορούν να τα φτιάξουν και μόνα τους τα μεγαλύτερα παιδιά ή με τη βοήθεια μας τα μικρότερα.
Το μείγμα μπορεί να μείνει στο ψυγείο ώστε να το το φτιάξουμε τμηματικά.
Ίσως να πήξει λίγο, τότε θα προσθέσουμε λίγο γάλα και θα το ανακατέψουμε ξανά.
Αντί της βανίλιας μπορείτε να αρωματίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Την ώρα που το έγραφα σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να το γαρνίρουμε και με φρούτα εποχής και μέλι.
Και η Λίνα σκέφτεται ήδη πως θα τα κάνει σοκολατένια κι αν αυτό γίνει θα επανέλθουμε με ενημέρωση.
καλημερα!καλο φθινοπωρο!καλη δημιουργικη σχολικη χρονια!
!καλη δυναμη στο κοριτσακι σας για την δυσκολη χρονια!!
η συνταγη υπεροχη και δοκιμασμενη χρονια τωρα….
αγαπημενη σε μικρους και μεγαλους….
το μονο υλικο που δεν εβαζα ηταν το μπεικιν……
θα το δοκιμασω…σας ευχαριστουμε πολυ!
καλη συνεχεια!!!
…irida…
Μμμμ νοστιμοτατα!
Καλή εβδομαδα 🙂
http://beautyfollower.blogspot.gr/