Για μια αλλαγή έγινε αυτό το φαγητό, άρεσε πάρα πολύ γιατί με τον τρόπο που μαγειρεύτηκε, το κρέας παρέμεινε πολύ ζουμερό και η συνοδευτική του σάλτσα ήταν ιδιαίτερα νόστιμη.
Αν το στήθος κοτόπουλου σας βγαίνει στεγνό δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, εγώ θα το επαναλάβω.
Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο
2 άτομα
Συστατικά
- 1 στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 250 γρ ντομάτες πομοντόρι κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου ή ένα κύβο διαλυμένο σε νερό
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 6-8 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το στήθος του κοτόπουλου από την πέτσα και αφαιρούμε το κόκκαλο. (Μπορούμε να ζητήσουμε από το χασάπη να το κάνει για μας ή να αγοράσουμε έτοιμα φιλέτα) Κόβουμε σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια και τα περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρίζοντας μια - δυο φορές. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τ σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά
- Μοιράζουμε τις κομμένες ντομάτες πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μεταφέρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε, κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
- Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε από πάνω τις κομμένες ελιές και φύλλα μαϊντανού (προαιρετικό)
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κους κους ή ρύζι μπασμάτι στον ατμό.
Σημειώσεις
Αντί για ντομάτες πομοντόρι μπορούμε να βάλουμε ντοματίνια μικρά ανάλογα με το τι υπάρχει στην εποχή.
Θα μπορούσε να γίνει το φαγητό και με φιλέτο γαλοπούλας.
Οι ελιές που έβαλα ήταν από τις δικές μου, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τις πράσινες χωρίς κουκούτσι του εμπορίου.
ΦΑνταστικό!!!!!!!!!!!!!! Καταπληκτικό φαγητό!! Η πρώτη φωτογραφία τα λέει όλα. Η νοστιμιά του φαίνεται!!! Μπράβο Ξανθή!
Ευχαριστώ, νομίζω ότι τόσο ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου δεν έχω ξαναφάει.
Πολύ νόστιμη πρόταση γα τα (συνήθως στεγνά) φιλέτα κοτόπουλου! Και κοίτα μία σύμπτωση; φεύγοντας το πρωί από το σπίτι έβγαλα τρία φιλέτα από την κατάψυξη, τα υπόλοιπα υλικά τα έχω κι έτσι…σήμερα θα φάμε αυτό το όμορφο φαγητό!
Αμαλία θα περιμένω εντυπώσεις, βγάλε και καμιά φωτογραφία από το δικό σου αποτέλεσμα.
Πεντανόστιμο!!!δεν έχω φάει καλύτερο φιλέτο κοτόπουλου!!! μπράβο σας?!! καταπληκτική συνταγή!!!