Μια εύκολη συνταγή που έγινε σε μια μέρα με πάρα πολλές ασχολίες, αλλά φάγαμε νόστιμα.
Σολομός με κρούστα κους κους πάνω σε σοταρισμένα λαχανικά.
2 άτομα
Συστατικά
Για το σολομό
- 2 φιλέτα σολομού
- 25 γρ κους κους
- 1 κουτ. σούπας τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
- 50 ml νερό ζεστό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- φέτες λεμονιού
Για τα λαχανικά
- 100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ kale κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/4 κοτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Για το σολομό
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους και το τριμμένο τζίτζερ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
- Απλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε πάνω στο κους κους πατώντας τα να κολλήσει καλά. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να κολλήσει κι από εκεί κους κους.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και μόλις ζεσταθεί μεταφέρουμε τα φιλέτα. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Για τα λαχανικά
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να σοταρισθούν.
- Μεταφέρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα του σολομού και φέτες λεμονιού.
- Εμείς τα συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές. Αν τα φιλέτα μας είναι πιο μεγάλα μπορούν να συνοδευτούν με μια σαλάτα εποχής χωρίς τις πατάτες.
Αυτή η πρόταση μου είναι πολύ χρήσιμη αφού ο σολομός μου αρέσει σε όλες του τις εκδοχές! Δεν τον είχα ξαναδεί με επικάλυψη κους-κους αλλά σίγουρα είναι μία πρόταση που θα δοκιμάσω