share

Cheesecake με φρέσκια μυζήθρα και σμέουρα στο φούρνο

από
Cheese cake  με φρέσκια μυζήθρα και σμέουρα στο φούρνο

Πάω στο φαρμακείο για γλυκερίνη και γυρίζω με μια σακούλα σμέουρα.

Έχω και τα τυχερά μου βλέπετε και εκεί που ετοιμαζόμουν να φτιάξω μια τάρτα με λιμοντσέλο αλλαγή σχεδίων και φτιάχνω cheese cake με φρέσκια μυζήθρα Κρήτης και σμέουρα.

Εύκολο και διαφορετικό.

Cheese cake με φρέσκια μυζήθρα και σμέουρα στο φούρνο

10 μερίδες

Συστατικά
  

Για τη βάση

  • 200 γρ μπισκότα digestive
  • 75 γρ βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη

Για τη γέμιση

  • 600 γρ μυζήθρα φρέσκια
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 γρ αλεύρι μαλακό
  • ξύσμα δύο λεμονιών
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 250 γρ σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • ζαχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες
 

Για τη βάση

  • Βάζουμε τα μπισκότα μέσα σε σακουλάκι τροφίμων και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με γουδοχέρι τα θρυμματίζουμε.
  • Ετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα τσέρκι 22 εκατοστών διαμέτρου το οποίο θα βάλουμε πάνω σε λαμαρίνα ψησίματος. Αλείφουμε τη βάση με λίγο βούτυρο και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος αλειμμένο κι αυτό με βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα το τζίτζερ και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα βοηθώντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη ή μια σπάτουλα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα 3/4 από τα σμέουρα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από το στρωμένο μας μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς και αέρα ή στους 120 και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά.
  • Ανοίγουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό για μια ώρα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες.
  • Μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα σκορπάμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα σμέουρα και πασπαλίζουμε πριν σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

Τα σμέουρα αν είναι κατεψυγμένα θα πρέπει να έχουν ξεπαγώσει πολύ καλά και να έχουν στραγγίξει τα υγρά τους ιδιαίτερα αυτά που θα διακοσμήσουν το γλυκό.
Αντί της μυζήθρας μπορούμε να βάλουμε κάποια κρέμα τυριού. Η δική μου μυζήθρα ήταν του τυροκομείου Τζουρμπάκη, χορηγία από το Root56 για δοκιμή.
Αντί για σμέουρα μπορούμε να βάλουμε φράουλες ή κάποια άλλα berrys όπως μύρτιλλα, αρώνια ή βατόμουρα.
Εδώ μπορείτε να δείτε ένα άλλο cheese cake  με φρέσκια μυζήθρα.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Κλεομένης
    • 22 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Τέλειο φαίνεται, δεν έχω ψήσει ποτέ cheesecake, πρέπει να κάνω κι αυτή τη βερσιόν. Να μας δώσεις τη διεύθυνση του φαρμακείου.

    • Άρης
    • 22 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρον το ψητό cheesecake, πολύ διαφορετικό.

    Καλή εβδομάδα Ξανθή!!!

    • peps@pepi's kitchen
    • 23 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Πολύ όμορφο!!

    • Penelope
    • 25 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Εξαιρετικό! Είδες που το έχεις τελικά και με τα γλυκά ….κι’ ας έλεγες τ’ αντίθετα στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode