Αγγλική πίτα με σελινόριζα, πράσα και μανιτάρια

από
Αγγλική πίτα με σελινόριζα πράσα και μανιτάρια

Είμαστε στην εβδομάδα της Τυρινής, και προσπαθώ οι προτάσεις που σας δίνω να είναι μέσα στο πνεύμα των ημερών.

Στο σπίτι υπήρχαν, αυτά τα λαχανικά από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη όπως και οι νέες προτάσεις από περιοδικό της Αγγλίας. Προσάρμοσα μια πρόταση με ότι υπήρχε στο σπίτι και σας δίνω αυτή την “πίτα”.

Οι Άγγλοι όταν μας μιλούν για πίτες εννοούν υλικά που μπαίνουν σε ταψί και επικαλύπτονται με φύλλο σφολιάτας ή πουρέ πατάτας σε αντίθεση με τις δικές μας παραδοσιακές πίτες που γίνονται με πολλά ή λίγα φύλλα και αρκετές χωρίς φύλλα.

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για την ιστορίας των Ελληνικών μπορείτε να δείτε εδώ επίσης  αρκετές συνταγές μου θα βρείτε εδώ. 

Αγγλική πίτα με σελινόριζα πράσα και μανιτάρια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 400 γρ σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 250 γρ μανιτάρια αγαρικά κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ μαλακό τυρί
  • 100 γρ κασέρι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά, όπως απαιτεί η συνταγή
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο τοποθετούμε στην εστία και προσθέτουμε τη σελινόριζα και τα πράσα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια το σκόρδο και το θυμάρι για άλλα πέντε λεπτά
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει η σελινόριζα και να μην έχουμε υγρά στο μείγμα.
  • Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ (διαστάσεων 25 χ 25 εκατ). Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε να σκεπάζει καλά το ταψί. Κόβουμε τα περισσεύματα και γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω
  • Τρυπάμε με ένα μαχαίρι που και που το φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά τουλάχιστον να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Με τα τυριά μπορούμε να παίξουμε, εγώ έβαλα μοτσαρέλα τριμμένη και κασέρι τα οποία έπρεπε άμεσα να χρησιμοποιηθούν.
Προσοχή στο αλάτι αν προσθέσετε τυρί που είναι αρμυρό.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 22 Φεβρουαρίου 2017
    Απάντηση

    Πλούσια πίτα και λαχταριστή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode