Σπαράγγια ψητά τυλιγμένα με προσούτο

από
Σπαράγγια ψητά τυλιγμένα με προσούτο

Τα ανοιξιάτικα λαχανικά είναι εδώ και μας καλούν να τα μαγειρέψουμε να δοκιμάσουμε νέες συνταγές με νέους πειραματισμούς.

Αυτό το Σάββατο είχα την τύχη να βρεθώ και πάλι στον πιο ωραίο πάγκο της λαϊκής αγοράς του Γαργητού με τα προϊόντα από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη.

Γύρισα φορτωμένη με τα πιο φρέσκα και νόστιμα λαχανικά και οι πειραματισμοί άρχισαν αμέσως.

Τώρα είναι η εποχή των σπαραγγιών ζητήστε τα και πειραματιστείτε στη σελίδα υπάρχουν αρκετές συνταγές αναζητήστε τες εδώ και δε θα χάσετε.

Ένα μέρος από τα δικά μου τυλίχτηκαν με προσούτο και ψήθηκαν στο καταπληκτικό big green egg  του αγαπητού φίλου slowchefs και συνόδευσαν τα beef short ribs.

 

 

 

Δοκιμάστε τα!!

Σπαράγγια ψητά τυλιγμένα με προσούτο

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 350 γρ σπαράγγια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 80 γρ προσούτο
  • αλάτι χοντρό για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κομμάτι τους κόβοντας εκεί που λυγίζει με ευκολία. Αν θέλουμε με ένα καθαριστή πατάτας καθαρίζουμε πολύ ελαφρά το κάτω μέρος τους. Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο. Κόβουμε το προσούτο σε λωρίδες.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε ένα ένα τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο σκόρδο και τυλίγουμε με ένα κομμάτι από προσούτο.
  • Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Για όσους έχουν την δυνατότητα ψησταριάς ψήνουμε σε σχάρα για 3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
  • Σερβίρουμε με χοντρό αλάτι και ξύσμα λεμονιού.

Σημειώσεις

Για επιπλέον νοστιμιά μπορούμε να φτιάζουμε μια σάλτσα με σκόρδο ελαιόλαδο μουστάρδα και κρασί χτυπώντας τα υλικά σε ένα γουδί.
Μπορούμε αντί του προσούτο να τυλίξουμε με λεπτές φέτες από μπέικον.
Επίσης όταν υπάρχουν άγρια σπαράγγια θα τα τυλίξουμε δύο δύο και προσοχή στο ψήσιμο για΄τι είναι πιο λεπτά.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συνταγές με σπαράγγια αναμείνατε!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode