Μόλις κάνουν την εμφάνιση τους οι αρμύρες ή αλλιώς αρμυρίκια στους πάγκους της λαϊκής θα τρέξω να αγοράσω.
Σε μια επίσκεψη μου στη λαϊκή του Γαργητού όπου συναντώ τους φίλους μου από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη ο Στέλιος μου είπε βάλε τα στο φούρνο με ντομάτες και τυρί φέτα τα φτιάχνει συχνά η Μαρία και είναι καταπληκτικά.
Δε χάνω ευκαιρία δοκιμών και τα έχω φτιάξει φέτος τρεις φορές είναι άλλωστε τόσο εύκολο.
Μια ζεστή σαλάτα που αν σας μείνει και λίγο ζουμάκι όπως στη δική μου βουτάς μετά και ψωμί με επιπλέον φέτα, μούρλια!!
Αρμύρες με ντομάτες και φέτα στο φούρνο
Συστατικά
- αρμύρες
- ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- τυρί φέτα χοντροτριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε από τα πιο χοντρά κοτσάνια τις αρμύρες και τις πλένουμε. Αφήνουμε για λίγο σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Τις τοποθετούμε σε μικρό πυρέξ μαζί με τις ντομάτες και τη φέτα. Νοστιμίζουμε με πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε σε πέντε λεπτά.
Σημειώσεις
Δεν σας δίνω ποσότητες αυτοσχεδιάστε ανάλογα με το πόσοι θα φάτε.
Αλάτι εγώ δεν πρόσθεσα λόγω της προσθήκης της φέτας.
Μπορείτε αν θέλετε να ζεματίσετε για ένα λεπτό τις αρμύρες πριν τις βάλετε στο πυρέξ.
Νερό δεν χρειάζονται γιατί βγάζουν τα χόρτα και η ντομάτα υγρά, αν δείτε ότι χρειάζεται προσθέστε πολύ λίγο.