Είναι ωραίο να έχεις την καλύτερη πρώτη ύλη και μαζί πρόταση μαγειρέματος.
Το περασμένο Σάββατο στο Αγρόκτημα της Μαρίας και του Στέλιου εκτός της ξεναγήσεως στο κτήμα μετά τύχαμε της ωραιότερης φιλοξενίας με πολλά νόστιμα πιάτα.
Ένα από αυτά το έφτιαξε ο Στέλιος εκείνη τη στιγμή κι εγώ βέβαια ήμουν δίπλα του να παρακολουθώ.
Έφυγα από εκεί με την πρώτη ύλη στις αποσκευές μου και να τώρα το μαγείρεψα και σας το παρουσιάζω.
Είναι εύκολο νόστιμο και ιδιαίτερο λόγω της προσθήκης των υπόλοιπων υλικών, δοκιμάστε το τώρα υπάρχουν αμπελοφάσουλα στις αγορές.
Μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή ψάρια αλλά και αποτελέσει ένα κύριο γεύμα.
Αμπελοφάσουλα στο τηγάνι
Συστατικά
- 500 γρ αμπελοφάσουλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό
- 50 ml ούζο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
- Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα τα σκόρδα και το βασιλικό, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το ούζο και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε παρά μόνο κουνάμε το τηγάνι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε 5 λεπτά σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Δείτε επίσης δυο ακόμη προτάσεις με αμπελοφάσουλα:
Φρέσκα ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια αρακά αμπελοφάσουλα και τυρί φέτα
Αμπελοφάσουλα σε ρολό με ξινομυζήθρα
Πόσο μ’ αρέσουν τ’ αμπελοφάσουλα και όλα τα φασολάκαι δεν μπορείς να φανταστείς. Συχνά τα φτιάχνω κι εγώ έτσι. Έχω πεθυμήσει τις ελληνικές ποικιλιές πάντως και ανυπομονώ να έρθω Ελλάδα να τις γευτώ! Φιλιά πολλά Ξανθή κι ελπίζω να σε βρίσκω καλά! Σε απρακολουθώ ακόμα κι αν δεν αφήνω μηνύματα 🙂