Μελιτζανοσαλάτα

από
Μελιτζανοσαλάτα

Για να κάνουμε εναλλαγή συνταγών αφήνω για μια μέρα τα γλυκά και πάμε σε κάτι αρμυρό εύκολο και με δυνατότητα να συνοδεύσουμε πολλά άλλα πιάτα.

Ο σκοπός μου για σήμερα ήταν να συνοδεύω χταπόδι, όμως η φίλη μου στην ψαραγορά με απέτρεψε για την αγορά του και έτσι αρκέστηκα σε μοσχιούς και ένα καλαμάρι.

Η συνταγή που θα σας δώσω είναι πολύ εύκολη και θα σας τη δώσω όπως ακριβώς έφτασε σε μένα από αγαπημένο φίλο, όπως δηλαδή τη φτιάχνει εκείνος,  την έχω δει πολλές φορές σε φωτογραφίες του ζήτησα τη συνταγή της και νατη, όπως ακριβώς έφτασε!!!

“Καλημέρα …Η μελιτζανοσαλάτα είναι πολύ απλή αλλά το σημαντικό είναι ότι την ψήνω πάνω στο μάτι γκαζιού που έχω ….Μία μελιτζάνα φλάσκα… την ακουμπάω στο μάτι μέχρι να καεί από όλες τις πλευρές και να μαλακώσει…να χάσει το σχήμα της …. δοκιμάζω με ένα μαχαίρι να μπαίνει μαλακά μέσα της και να είναι ζεστή και στο κέντρο. όταν είναι έτοιμη συνήθως 20 -25 λεπτά, την βάζω σε ένα πιάτο και την αφήνω να κρυώσει. Αφού κρυώσει την καθαρίζω, κρατώ το κοτσάνι της και βάζω σε ένα μπολ τα κομμάτια της.. προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο , ελαιόλαδο και ξίδι ….και ανακατεύω ελαφρά με το πιρούνι …στο τέλος προσθέτω λίγο λευκό τυρί κομμάτια και ανακατεύω …έβαλα βολάκι πρόβειο και βγήκε απίστευτη γεύση και υφή…όσο περισσότερο ανακατεύεις γίνεται περισσότερο λευκή …και κρεμώδης…ανάλογα τα γούστα …. αν θέλεις βάζεις πιπεριά κόκκινη …..στο καθάρισμα αφήνει και λίγο από τη καμμένη φλούδα της δίνει κάπνισμα …”

Ακολούθησα τα βήματα, εγώ έψησα στο BBQ  που έχω με γκάζι, μαζί έψησα και μια πιπεριά Φλωρίνης, την ξεφλούδισα και την έκοψα ψιλά ψιλά κομμάτια.

Τυρί έβαλα λίγο πεκορίνο, ελλείψει βολάκι,  ανακάτεψα με το σύρμα κουζίνας και άφησα λίγο να ξεκουραστεί.

Όπως είπα και στην αρχή συνοδεύσαμε με μοσχιούς ξιδάτους στην κατσαρόλα όπως ακριβώς κάνω και το χταπόδι και ένα ψητό καλαμάρι.

Δοκιμάστε τη!!

Ευχαριστώ πολύ αγαπημένε φίλε για την προθυμία σου πάντα να μου μαθαίνεις τα “μυστικά” και όχι μόνο των συνταγών σου!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode