Αν κι εσένα σου αρέσει το πρωινό γεύμα σήμερα έχω μια ιδέα ιδιαίτερη και εύκολη για τα πιο χαλαρά σου πρωινά του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο.
Φρόντισε μόνο να αγοράσεις ώριμο αβοκάντο ή να το έχεις αφήσει λίγες μέρες να ωριμάσει και μέσα σε 20 λεπτά το πολύ θα έχεις ένα νόστιμο και ιδιαίτερο πρωινό για σένα και τους αγαπημένους σου.
Διάβασα προχτές ότι τώρα αρχίζουν τα πρώιμα Κρητικά, δυστυχώς δεν τα βρήκα ελπίζω στην επόμενη βόλτα μου να τα πετύχω.
Χρειάζεσαι αβοκάντο, αυγά, καλό ψωμί και προαιρετικά ένα αλειφόμενο τυρί.
Με απλά λόγια η διαδικασία:
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι του.
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε μέρος της ψίχας του και την κρατάμε σε ένα μπολάκι με δυο σταγόνες χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ταψί τα αβοκάντο ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σπάμε μέσα στο καθένα ένα μικρό αυγό. Λέω μικρό γιατί διαφορετικά δεν θα χωρέσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 10-15 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Στο διάστημα αυτό ζεσταίνουμε σε τοστιέρα μια φέτα ψωμιού την κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε από πάνω την ψίχα του αβοκάντο που είχαμε κρατήσει και λίγο αλειφώμενο τυρί.
Βγάζουμε τα αβοκάντο από το φούρνο νοστιμίζουμε με πάπρικα ή πιπέρι και σερβίρουμε με το ψωμί.
Αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγα φύλλα από σχινόπρασο ή άνηθο.
Συνοδεύουμε με χυμό τσάι ή καφέ.
Κι εγω περιμένω τα κρητικά αβοκάντο..
Τέλειο πρωινό αυτό & χορταστικό!!!
: )
υπέροχο! ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα! να πω την αμαρτία μου το δοκίμασα με ψωμάκι μπριος, αυτό που βγάζει η μάρκα κρις κρις, και βγήκε λίγο πιο πληθωρικό, αλλά πεντανόστιμο!