share

Σοκολατένιο Brownie

από
Σοκολατένιο Brownie

Καθαρίζοντας το ψυγείο βρήκα ένα βαζάκι με βύσσινα από το λικέρ που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό.

Επειδή δεν πετάμε τίποτα έγινε αυτό το brownie  με πολύ σοκολάτα και προσθήκη βύσσινων και λίγων  φραγκοστάφυλων προκειμένου να συμπληρωθεί η απαιτούμενη ποσότητα των φρούτων.

Σοκολατένιο Brownie

10 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 125 γρ βούτυρο
  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κακάο
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ βύσσινα χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια

Οδηγίες
 

  • Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ελαφρά βουτυρωμένο ένα ταψί 20χ20 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Τοποθετούμε στην εστία σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε τα βύσσινα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο ταψί. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

Σημειώσεις

Τα βύσσινα μπορεί να είναι φρέσκα στην εποχή τους ή να αντικατασταθούν με κεράσια.
Επίσης τώρα μπορούμε να βάλουμε βύσσινα από κομπόστα.
Θα το επαναλάβω σύντομα μόνο με φραγκοστάφυλα που έχω πολλά από το λικέρ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode