Όσο θυμάμαι τη μητέρα μου από τα πολύ μικράτα μου τα μακαρόνια και άλλα ζυμαρικά τα μαγείρευε μέσα στη σάλτσα τους είτε αυτή ήταν με κρέας είτε μια απλή σάλτσα.
Στο προηγούμενο ταξίδι μου στα παιδιά είδα ότι υπήρχε περιοδικό μαγειρικής που οι συνταγές του όλες ήταν προσαρμοσμένες στη χρήση ενός μόνο σκεύους. Την πρόταση αυτή την έχω συναντήσει και σε άλλα site του εξωτερικού αλλά και σε περιοδικά.
Σήμερα είπα να φτιάξω κι εγώ μια εύκολη μακαρονάδα χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Επιπλέον είναι τόσο εύκολη και με ταχύτατη διαδικασία πρόταση για τους εργαζόμενους για ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο.
Εύκολη μακαρονάδα σε ένα σκεύος
2 άτομα
Συστατικά
- 250 ml χυμό ντομάτας
- 2-3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 10 ελιές Καλαμών κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 3 κουτ. γλυκού κάπαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια
- 180 γρ σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό ντομάτας, την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τα πιπέρια και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 300 ml ζεστό νερό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά,ανάλογα με την πρόταση που αναγράφεται στο πακέτο, ανακατεύοντας περιοδικά. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο βραστό νερό.
- Μόλις τα ζυμαρικά μας έχουν βράσει (αλ ντέντε) και η σάλτσα έχει δέσει αφαιρούμε από την εστία την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί ή φλούδες τυριού (προαιρετικό).
Σημειώσεις
Για όποιον οι ποσότητες μοιάζουν μικρές μπορεί να διπλασιάσει ή τριπλασιάσει τα υλικά.
Καλησπέρα. Οι περισσότερες one pot meal συνταγές είναι για γέλια, του τύπου “…και ρίχνουμε τα μακαρόνια (βρασμένα) ή τους κεφτέδες (ψημένους)”, λες και τα βράσαμε στη χούφτα μας… Ευτυχώς δεν έκανες το ίδιο, αν και δεν σε φοβόμουνα, ήμουν σίγουρος ότι θα μας δέιξεις κάτι καλό…
Ξέρεις στο εξωτερικό τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούν είναι σε συσκευασίες έτοιμες για ένα ζέσταμα και γιαυτό και δίνουν τέτοιες συνταγές. Εγώ θυμάμαι τη μάνα μου να φτιάχνει σε ένα σκεύος πολλά φαγητά, οι παλιοί δεν είχαν προ ψημένα όπως και δεν είχαν την πολυτέλεια των πολλών σκευών γιατί μαγείρευαν στην σόμπα ή στην πυροστιά.
Πολύ ωραίο φαγητό! Νόστιμο και εύκολο.