Τις έμαθα από τα παιδιά μου, στα ταξίδια μας στο Λονδίνο, τις αγάπησα και τις έχω φτιάξει πολλές φορές.
Μια από τις πολλές φορές, τις φωτογράφισα και αν θυμάμαι καλά τις είχα υποσχεθεί σε φίλη.
Στο Λονδίνο οι περισσότερες γλυκοπατάτες είναι κίτρινες, εδώ συνήθως αγοράζω Νάξου.
Αγοράστε Ελληνικές γλυκοπατάτες Νάξου και δοκιμάστε, δεν του λείπει τίποτα από τις τηγανητές.
Γλυκοπατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο
2 άτομα
Συστατικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη ή κουρκουμά ή πάπρικα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες λίγο πιο μεγάλες από όσο θα τις κάναμε τηγανητές.
- Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος .
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε όποια από τα μπαχαρικά θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά και τις μεταφέρουμε στο ταψί και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο
- Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά με μια ξύλινη κουτάλα. Αν θέλουμε τα τελευταία 5 λεπτά ανεβάζουμε το ταψί στο πάνω πάνω ράφι ώστε να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σερβίρουμε συνήθως ως συνοδευτικό αλλά μπορεί να αποτελέσουν και ένα κύριο πιάτο.
Σημειώσεις
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και τις άλλες πατάτες, το έχω δοκιμάσει, πρέπει όμως να είναι κομμένες σε μικρότερα κομμάτια ή αν τις κόψουμε μεγάλες ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος ψησίματος.
Ξανθή μου έχω δοκιμάσει Ελληνικη γλυκοπατάτα και πραγματικά είναι φανταστική, θα τις φτιάξω μέσα στις γιορτές, καλά να περάσετε, καλές γιορτές!