Μια σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει κάποιο κρέας ψητό ή ένα μπιφτέκι αλλά και από μόνη της μπορεί να είναι ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.
Είναι πολύ εύκολη, οικονομική, νόστιμη και γεμάτη χρώματα.
Ανοιξιάτικη σαλάτα με λαχανικά και κριθαράκι
2 άτομα
Συστατικά
- 200 γρ κριθαράκι χοντρό
- 60 γρ αρακά
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 1/2 αγγούρι
- 120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 ραπανάκια
- μερικά φύλλα άνηθου
- 1 κουτ γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε το αγγούρι με μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες. Κόβουμε και τα ραπανάκια με μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι και βράζουμε ανάλογα με την πρόταση του πακέτου. 3-4 λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος στο ίδιο νερό προσθέτουμε τον αρακά. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Στο διάστημα αυτό κόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα μπολάκι με λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το ρύζι με τον αρακά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στύβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ραπανάκια το αγγούρι και τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Δροσερή και λεμονάτη, ό,τι πρέπει!!
Kαι για κυρίως πιάτο καλό.
Νόστιμο και δροσερο