Τέσσερα μικρά κολοκυθάκια που υπήρχαν στο ψυγείο στάθηκαν η αφορμή για αυτή τη μακαρονάδα και έτσι απλά και γρήγορα έγινε ένα χορταστικό πιάτο.
Τώρα που τα λαχανικά είναι στα καλύτερα τους ας τα προσθέσουμε στα γεύματα μας.
Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά
2 άτομα
Συστατικά
- 4 μικρά κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 3 κουτ. σούπας αρακά
- 40 γρ βούτυρο
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 160 γρ μακαρόνια σπαγγέτι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα δύο κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και τα άλλα δυο κολοκυθάκια και τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες χωρίς να τα διαχωρίσουμε, τα αφήνουμε στην άκρη να μας περιμένουν.
- Σε μικρή κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε στην αρχή τα καρότα και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον αρακά και τα κολοκυθάκια συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 4-5 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε στην εστία, μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα δυο κολοκυθάκια που είχαμε κρατήσει για 2 λεπτά τα βγάζουμε στην άκρη από τα πιάτα που θα σερβίρουμε.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
- Στο διάστημα αυτό βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο στο πακέτο. Στραγγίζουμε. και τα προσθέτουμε αμέσως στο τηγάνι με τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως δίπλα στα σοταρισμένα κολοκυθάκια συνοδεύοντας με μια σαλάτα.
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα ή με κεφίρ.