Μες την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν πολλά εδέσματα χάριν της παρουσίας της κόρης αλλά και φίλου Μαραθωνοδρόμου ο οποίος έπρεπε να τύχει ιδιαίτερης διατροφής.
Έμεινε τόσο ευχαριστημένος από όσα έφαγε είδε και έζησε στην Αθήνα και ελπίζουμε να τον ξαναδούμε σε άλλους δρομικούς αγώνες.
Ένα από αυτά που έγιναν ήταν αυτό το κέικ, ίσως οι φωτογραφίες να το αδικούν λίγο, αλλά όλα δεν γίνονται όταν έχεις αυξημένες δραστηριότητας.
Κέικ με μήλα μέλι και τζίτζερ
8 κομμάτια
Συστατικά
- 200 γρ βούτυρο
- 75 γρ καστανή ζάχαρη
- 175 γρ μέλι συν δυο κουταλιές σούπας
- 3 αυγά
- 250 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1 κου. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας τζίτζερ σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 μήλα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα. Στρώνουμε μια φόρμα ή ταψί διαμέτρου 22 εκατ. με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν το τζίτζερ και την κανέλα.
- Χτυπάμε σε σταθερό μίξερ με το εργαλείο (Κ) ή με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι και ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Καθαρίζουμε το ένα μήλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Το προσθέτουμε στο μείγμα και το ενσωματώνουμε με τη βοήθεια μια σπάτουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα μας και ισιώνουμε ομοιόμορφα.
- Καθαρίζουμε το άλλο μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Θα μπορούσαμε να αφήσουμε και τη φλούδα αν το έχουμε πλύνει πολύ καλά.
- Στρώνουμε τα μήλα ακτινωτά πάνω από το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Προσέχουμε αν χρειαστεί να σκεπάσουμε το κέικ για να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα.
- Ελέγχουμε με μια λάμα ή σουβλάκι να βγαίνει στεγνό και ξεφουρνίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά τις δύο κουταλιές μέλι και με τη βοήθεια πινέλου αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ όσο ακόμη είναι ζεστό.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Προσοχή να μην στεγνώσει πολύ κατά το ψήσιμο.
Θα πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο και αφρατο! Θα το δοκιμασω ….
Σας ευχαριστώ για την επιλογή σας, θα περιμένω τις εντυπώσεις σας.