Όταν δεν πηγαίνουμε βόλτες, φτιάχνουμε και κανένα κέικ ή μαρμελάδες. Τι επειδή είμαι μακριά από το δικό μου σπίτι, παντού κάτι φτιάχνω ανάλογα με το τι βρίσκω.
Αυτό το κέικ είναι προσαρμοσμένο από βιβλίο της κόρης, δώρο στο γάμο της από φίλους και δημιουργήθηκε ιδικά για την περίσταση on line.
Τι θα μάθω ακόμη από τα παιδιά μου!!
Κέικ με κρέμα και φρέσκα φρούτα
Συστατικά
- 3 αυγά
- 60 γρ ζάχαρη
- 60 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ σμέουρα
Οδηγίες
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος δύο ταψάκια με διάμετρο 18 εκατοστά.
- Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε τη βανίλια και μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 20 λεπτά. Βγάζουμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα.
- Σε πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο του κέικ και μοιράζουμε από πάνω τη μισή κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω τον άλλο δίσκο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Μοιράζουμε από πάνω τα σμέουρα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Αντί για τα σμέουρα μπορούμε να βάλουμε φράουλες, κεράσια ή βύσσινα.
Καταναλώνουμε την ίδια μέρα ή το πολύ την επόμενη.