Το καλοκαίρι ήρθε και θέλουμε λιγότερη παραμονή στην κουζίνα λόγω ζέστης ή γιατί το μυαλό είναι αλλού, βόλτες παραλίες κλπ.
Διαλέγουμε πιάτα εύκολα και νόστιμα, που είναι παντός καιρού.
Αυτή η μακαρονάδα που σας προτείνω έγινε μέσα σε 20 λεπτά.
Σπαγγέτι με γαρίδες και αμύγδαλα
2 άτομα
Συστατικά
- 180 γρ σπαγγέτι
- 400 γρ φρέσκες γαρίδες
- 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 200 ml κεφίρ
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια. Κάνουμε μια μικρή τομή στη ράχη και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει τοποθετούμε το σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τες. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το σπαγγέτι με 3-4 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν, το λιωμένο σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό ή δυόσμο και το κεφίρ. Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημειώσεις
Αντί του κεφίρ μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος.
Αν δεν έχουμε αμύγδαλα φιλέ μπορούμε να βάλουμε ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα.
Αν δεν έχουμε φρέσκες γαρίδες μπορούμε να βάλουμε κατεψυγμένες.
Προαιρετική η προσθήκη ενός πικάντικου τριμμένου τυριού.
Πολύ ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη πρόταση! Πολύ πιο υγιεινό το κεφίρ αντί της κρέμας.