Αυτή τη σαλάτα τη δοκίμασα για πρώτη φορά, από τα χέρια της μεγάλης μας κόρης, στο Λονδίνο σε ένα δείπνο μας. Για τα υπόλοιπα του δείπνου θα μιλήσουμε μια άλλη μέρα.
Με την επιστροφή μας ένα δύσκολο βράδυ με αρκετή ζέστη δοκίμασα να τη φτιάξω με μικρές παραλλαγές μιας και οι προμήθειες ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Δοκιμάστε τη και φροντίστε να έχετε δυόσμο είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα με αυτή τη σαλάτα.
Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές και μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με το πόσοι θα δοκιμάσετε, όπως και η σύνθεση μπορεί να αλλάξει.
Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
Συστατικά
- 2 δοσομετρικές κούπες καρπούζι κομμένο σε κύβους
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 δοσομετρική κούπα τυρί φέτα κομμένη σε κύβους
- μερικά φύλλα αντράκλας
- 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο ελαφρά καβουρντισμένο
- 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Λίγες σταγόνες ξύδι
Οδηγίες
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε την αντράκλα και κρατάμε τα τρυφερά φύλλα. Κόβουμε τη φέτα με κύβους. Καβουρντίζουμε ελαφρά τους κολοκυθόσπορους.
- Σε σαλατιέρα τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Ραντίζουμε με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ξύδι και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Η προσθήκη φύλλων δυόσμου θα δώσει μια άλλη νοστιμιά στη σαλάτα.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φύλλα μαϊντανού ή κουκουνάρι.
Μην την φορτώσετε με κάποιο ντρέσινγκ, ένα πολύ καλό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες καλού ξυδιού αρκούν.