share

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και ντοματίνια

από
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και ντοματίνια

Αγόρασα κολοκυθάκια στρογγυλά, άρεσαν στο σύντροφό μου και τα γέμιζα με διάφορα υλικά.

Αυτή τη φορά δεν ήξερα ποιος θα ήταν ο επόμενος πειραματισμός.

Ψάχνοντας ιδέες έπεσα πάνω σε διαφημιστικό εταιρείας κατεψυγμένων λαχανικών με πρόταση για γέμιση ρεβίθια και μανιτάρια, προφανώς υπάρχει κάποιο μείγμα που δεν το γνωρίζω.

Ρεβίθια είχα στην κατάψυξη (αυτά που βράζω και μετά τα μοιράζω σε σακουλάκια για εύκολη χρήση). Μανιτάρια δεν είχα, όμως σήμερα είχα την μεγαλύτερη έκπληξη. Πολύ αγαπημένος φίλος έφτασε κάτω από το σπίτι με αυτό το καλάθι. Μεγάλη χαρά και στιγμές ευτυχίας, ακόμη και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχω όλα αυτά τα πολύτιμα καλούδια.

Έτσι στη στιγμή αποφάσισα να αλλάξω πλάνα και να γεμίσω τα κολοκυθάκια μου με ρεβίθια και ντοματίνια.

Οι ποσότητες των υλικών που χρησιμοποίησα αφορούν το μοναδικό μου γεύμα για ένα άτομο. Πολλαπλασιάστε ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και ντοματίνια

Συστατικά
  

  • 3 κολοκυθάκια
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3-4 κουτ. σούπας βρασμένα ρεβίθια
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ρίγανη και ξερό θυμάρι
  • πάπρικα και μπούκοβο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
  • πέτρωμα Τήνου ή ξινοτύρι Ρούμελης
  • λίγα φύλλα βασιλικού

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε ένα κομμάτι οριζόντια από την μεριά που είναι το κοτσάνι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ειδικού εργαλείου αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Δεν το πετάμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλες παρασκευές.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη μεριά προς τα κάτω. Δίπλα τοποθετούμε τα κολοκυθάκια με το άνοιγμα τους προς τα επάνω και δίπλα τα ρεβίθια.
  • Τα ραντίζουμε όλα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Στα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια προσθέτουμε ρίγανη και ξερό θυμάρι. Στα ρεβίθια προσθέτουμε πάπρικα μπούκοβο και τα ψίχουλα ψωμιού.
  • Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Στα 15 λεπτά ψησίματος αφαιρούμε τα ντοματίνια με τη βοήθεια κουτάλας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Γυρίζουμε τα κολοκυθάκια ανάποδα και συνεχίζουμε για 5-7 λεπτά ακόμη το ψήσιμο.
  • Αφαιρούμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια.
  • Τα τοποθετούμε πάλι στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω μια καλή ποσότητα τυριού.
  • Βάζουμε ξανά στο ζεστό φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε διακοσμώντας με φύλλα βασιλικού.
  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής, είχα την εξαιρετική τύχη να δοκιμάσω την πιο ωραία σαλάτα για φέτος με ντομάτα αγγούρι και κρεμμύδι από την Τήνο!!
  • Εδώ μπορείτε να δείτε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια. Σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια μακρόστενα κομμένα στη μέση και να προσθέσετε στη γέμιση μέρος από αυτό που αφαιρέσατε από τα κολοκυθάκια αφού το ψήσετε μαζί με τα ντοματίνια.

Σημειώσεις

Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε άλλες προτάσεις  γέμισης για κολοκυθάκια, πέραν της κλασικής με κιμά και ρύζι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ρεβίθια κονσέρβας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode