Τα τυριά που μου έφερε ο αγαπημένος μου φίλος από την Τήνο ήρθαν όλα στην Αγγλία.
Μοιράστηκαν στα δυο σπίτια. Είχα σκοπό να φτιάξω τα Τηνιακά Λυχναράκια, αλλά επειδή αυτές τις μέρες έχουμε φάει πολλά γλυκά επέλεξα μια αρμυρή παρασκευή.
Αν δεν έχετε αυτό το τυρί μπορείτε να τα φτιάξετε με ξινοτύρι.
Μπουρεκάκια με πέτρωμα Τήνου
12 μπουρεκάκια
Συστατικά
- 500 γρ πέτρωμα Τήνου ή ξινοτύρι Ρούμελης
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/3 πακέτου φύλλα κρούστας
- βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το πέτρωμα και το τρίβουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αυγά και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με το πιπέρι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια επιφάνεια κοπής τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε κομμάτια με πλάτος 12-13 εκατοστά. Πέρνουμε μια λωρίδα από τα κομμένα φύλλα και την αλείφουμε με βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην άκρη του φύλλου και ρολάρουμε μέχρι τη μέση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου και ρολάρουμε μέχρι να κλείσει το μπουρέκι μας.
- Αραδιάζουμε τα μπουρέκια σε μια λαμαρίνα στρωμμένη με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε πάλι με βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 περίπου λεπτά.
- Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή μόνα τους για ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα.