share

Μπουρεκάκια με πέτρωμα Τήνου

από
Μπουρεκάκια με πέτρωμα Τήνου

Τα τυριά που μου έφερε ο αγαπημένος μου φίλος από την Τήνο ήρθαν όλα στην Αγγλία.

Μοιράστηκαν στα δυο σπίτια. Είχα σκοπό να φτιάξω τα Τηνιακά Λυχναράκια, αλλά επειδή αυτές τις μέρες έχουμε φάει πολλά γλυκά επέλεξα μια αρμυρή παρασκευή.

Αν δεν έχετε αυτό το τυρί μπορείτε να τα φτιάξετε με ξινοτύρι.

Μπουρεκάκια με πέτρωμα Τήνου

12 μπουρεκάκια

Συστατικά
  

  • 500 γρ πέτρωμα Τήνου ή ξινοτύρι Ρούμελης
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 πακέτου φύλλα κρούστας
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το πέτρωμα και το τρίβουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αυγά και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με το πιπέρι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μια επιφάνεια κοπής τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε κομμάτια με πλάτος 12-13 εκατοστά. Πέρνουμε μια λωρίδα από τα κομμένα φύλλα και την αλείφουμε με βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην άκρη του φύλλου και ρολάρουμε μέχρι τη μέση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου και ρολάρουμε μέχρι να κλείσει το μπουρέκι μας.
  • Αραδιάζουμε τα μπουρέκια σε μια λαμαρίνα στρωμμένη με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε πάλι με βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 περίπου λεπτά.
  • Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή μόνα τους για ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode