Λουκουμάδες δεν τα λες, αλλά κάτι που μοιάζει.
Γίνονται πολύ γρήγορα όταν θέλεις να κεράσεις κάποιον ή να τα απολαύσεις με το τσάι σου ή τον καφέ σου.
Δοκιμάστε τα τώρα που τα μήλα είναι στην εποχή τους!
Μήλο - λουκουμαδάκια
15 κομμάτια
Συστατικά
- 1 μήλο κομμένο σε κύβους
- 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 20 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 ml γάλα
- 1 τσιμπιά άρωμα βανίλιας
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- μέλι για το σερβίρισμα
- κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κύβους.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα χυλό.
- Προσθέτουμε στο χυλό τα κομμένα μήλα και αναμειγνύουμε.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία. Μόλις ζεσταθεί (προσοχή να μην κάψει πολύ) με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Δε βάζουμε πολλά μαζί, μέχρι πέντε τη φορά.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και γυρίζουμε αρκετές φορές τα λουκουμαδάκια για 2 περίπου λεπτά.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα να απορροφηθεί το περίσσευμα του ελαιόλαδου. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και μέλι όσο ακόμη είναι ζεστά.
Σημειώσεις
Θέλει μια προσοχή στο τηγάνισμα, επειδή η ζύμη περιέχει ζάχαρη παίρνουν εύκολα χρώμα.
Το ξύσμα πορτοκαλιού μπορεί να αντικατασταθεί με ξύσμα λεμονιού.