share

Πίτσα με κυδωνόπαστο

από
Πίτσα με κυδωνόπαστο

Όπως έγραψα και στην ανάρτηση με την τάρτα με κυδωνόπαστο, ο επόμενος πειραματισμός ήταν η πίτσα.

Αφού το κυδωνόπαστο συνδυάζεται άριστα με τα τυριά και τα αλλαντικά, γιατί όχι και στην πίτσα.

Είχα βρει αναφορές από την Ισπανική κουζίνα, αλλά οι τελικοί πειραματισμοί έγιναν με βάση συμβουλές από τον πιο ειδικό στις πίτσες το  φίλο μου Σπύρο.

Φρόντισα να του χαρίσω κυδωνόπαστο και εκείνος μου χάρισε βάση ζύμης από τις εξαιρετικές που ο ίδιος φτιάχνει με προζύμι. Προηγήθηκαν δοκιμές από το Σπύρο και συμβουλές.

Έτσι σήμερα αφού βρήκα παραπλήσια υλικά η δοκιμή έγινε και από εμένα και ιδού.

Δοκιμάστε τη.

Πίτσα με κυδωνόπαστο

Συστατικά
  

  • βάση για πίτσα*
  • τυρί αλειφόμενο τσαλαφούτι ή άλλο λίγο αρμυρό
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα
  • κυδωνόπαστο σε λεπτές φέτες
  • προσιούτο

Οδηγίες
 

  • Διάλεξα την εύκολη οδό με την έτοιμη ζύμη που μου χάρισε ο φίλος μου. Φτιάξτε μια δική σας ζύμη για πίτσα, στο τέλος της συνταγής θα βρείτε link που παραπέμπει σε παλιά συνταγή για πίτσα και έχει οδηγίες για τη ζύμη.
  • Αλείφουμε τη ζύμη με το αλειφόμενο τυρί και μοιράζουμε από πάνω φέτες από τη μοτσαρέλα.
  • Έχουν προθερμάνει το φούρνο στο μεγαλύτερο δυνατό και τη χρήση αέρα, ο δικός μου πιάνει 240 βαθμούς.
  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω σε σχάρα χωρίς χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε στο πρώτο ράφι από κάτω.
  • Ψήνουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε το κυδωνόπαστο και το προσιούτο σε λεπτές φέτες. Ψήνουμε ακόμη ένα λεπτό και βγάζουμε σε ξύλο κοπής.
  • Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα καλό κρασί.

Σημειώσεις

*Για ζύμη πίτσας μπορείτε να δείτε εδώ.
Υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο, δεν έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να προτείνω κάποια.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο σας αλλά και τη ζύμη της πίτσας.
Για να φτιάξετε δικό σας κυδωνόπαστο θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode