Όπως έγραψα και στην ανάρτηση με την τάρτα με κυδωνόπαστο, ο επόμενος πειραματισμός ήταν η πίτσα.
Αφού το κυδωνόπαστο συνδυάζεται άριστα με τα τυριά και τα αλλαντικά, γιατί όχι και στην πίτσα.
Είχα βρει αναφορές από την Ισπανική κουζίνα, αλλά οι τελικοί πειραματισμοί έγιναν με βάση συμβουλές από τον πιο ειδικό στις πίτσες το φίλο μου Σπύρο.
Φρόντισα να του χαρίσω κυδωνόπαστο και εκείνος μου χάρισε βάση ζύμης από τις εξαιρετικές που ο ίδιος φτιάχνει με προζύμι. Προηγήθηκαν δοκιμές από το Σπύρο και συμβουλές.
Έτσι σήμερα αφού βρήκα παραπλήσια υλικά η δοκιμή έγινε και από εμένα και ιδού.
Δοκιμάστε τη.
Πίτσα με κυδωνόπαστο
Συστατικά
- βάση για πίτσα*
- τυρί αλειφόμενο τσαλαφούτι ή άλλο λίγο αρμυρό
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
- κυδωνόπαστο σε λεπτές φέτες
- προσιούτο
Οδηγίες
- Διάλεξα την εύκολη οδό με την έτοιμη ζύμη που μου χάρισε ο φίλος μου. Φτιάξτε μια δική σας ζύμη για πίτσα, στο τέλος της συνταγής θα βρείτε link που παραπέμπει σε παλιά συνταγή για πίτσα και έχει οδηγίες για τη ζύμη.
- Αλείφουμε τη ζύμη με το αλειφόμενο τυρί και μοιράζουμε από πάνω φέτες από τη μοτσαρέλα.
- Έχουν προθερμάνει το φούρνο στο μεγαλύτερο δυνατό και τη χρήση αέρα, ο δικός μου πιάνει 240 βαθμούς.
- Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω σε σχάρα χωρίς χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε στο πρώτο ράφι από κάτω.
- Ψήνουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε το κυδωνόπαστο και το προσιούτο σε λεπτές φέτες. Ψήνουμε ακόμη ένα λεπτό και βγάζουμε σε ξύλο κοπής.
- Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα καλό κρασί.