Δυο μήλα στο ψυγείο είχαν μείνει στα αζήτητα, τελευταία δε θέλω τα φρούτα, μόνο πορτοκάλια στύβω.
Και εκεί που έψαχνα τι να φτιάξω με αυτά τα δυο μήλα, που να είναι εύκολο και να μην είναι και σε μεγάλη ποσότητα, έπεσα πάνω σε μια πρόταση που είχε αυτό που έψαχνα και επιπλέον θα χρησιμοποιούσα και μια ξινή κρέμα που είχα αγοράσει, από ένα Πολωνικό κατάστημα, έτσι χωρίς πρόγραμμα, αλλά και λίγη σοκολάτα tobleron, δε λέει και αυτή να τελειώσει.
Πάλι πολλά ήταν, ευτυχώς έχω καλούς γείτονες που τρώνε όσα εγώ δε θέλω ή δεν μπορώ να φάω.
Muffins με μήλα και σοκολάτα
12 κομμάτια
Συστατικά
- 225 αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 65 γρ σοκολάτα toblerone ή κάποια άλλη γάλακτος
- 2 μικρά μήλα
- 170 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 γρ βούτυρο μαλακό
- 170 γρ ξινή κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό
- μέλι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε μικρούς κύβους το ενάμιση.τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Το άλλο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Το μεταφέρουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά μαζί με την ξινή κρέμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά.
- Ετοιμάζουμε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις τοποθετώντας τα κατάλληλα χαρτιά σε κάθε θέση ή βάσεις σιλικόνης.
- Γεμίζουμε κάθε θήκη με το μείγμα, ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τοποθετούμε από μια φέτα μήλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι το φούρνου για 25 λεπτά ελέγχοντας με μια λεπίδα να βγαίνει στεγνή.
- Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε βάση για muffins.
- Σερβίρουμε με λίγο μέλι στην επιφάνεια τους (προαιρετικό). Συνοδεύουμε το τσάι μας ή τον καφέ μας ή μπορεί να είναι το δεκατιανό των παιδιών.