Ένα από τα βιβλία δώρα που δέχτηκα φέτος ήταν και αυτό για τις γυναίκες chef.
Είχα σημειώσει μερικές από τις προτεινόμενες συνταγές στα υπόψιν. Μη θαρρείτε πως τα θυμάμαι.
Τυχαία ψάχνοντας για κάτι άλλο βρήκα το χαρτάκι με τις σημειώσεις και αποφάσισα να φτιάξω μια από αυτές. Ήταν μια καλή και εύκολη λύση για το νηστίσιμο γεύμα μου.
Καλαμαράκια με πατάτες
Συστατικά
- 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καλαμαράκια
- 50 ml λευκό κρασί
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 150 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μεγάλη πατάτα
- φύλλα μαϊντανού ή σχινόπρασου για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε με τα καλαμαράκια και μετά πέντε λεπτά σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα ντοματάκια μαζί με λίγο ζεστό νερό και το μπούκοβο. Βράζουμε για 15 λεπτά.
- Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε κυδωνάτη. Την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
- Μόλις έχουν μαλακώσει οι πατάτες και έχει μελώσει η σάλτσα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάνε σε όλο το φαγητό και σερβίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή σχοινόπρασου.
- Συνοδεύουμε με μια σαλάτα, ελιές και σπιτικό ψωμί. Το κρασί που θα πιούμε καλό είναι να είναι το ίδιο με αυτό που σβήσαμε το φαγητό, το δικό μου ήταν κάποιο άλλο γιατί το λευκό τελείωσε.