share

Coleslaw

από
Coleslaw

Το coleslaw είναι μια σαλάτα που αποτελείται από ψιλοκομμένο λάχανο καρότο και κρεμμύδι περιχυμένη με μια σάλτσα μαγιονέζας γιαουρτιού και μουστάρδας. Βέβαια, μπορεί να προσθέσει κάποιος και άλλα συστατικά όπως σχινόπρασο ή κόλιαντρο και μπαχαρικά καυτερά ή όχι.

Κατά τη “Βικιπαίδεια” ο όρος «coleslaw» προήλθε τον 20ό αιώνα ως μερική μετάφραση του ολλανδικού koolsla, βραχυγραφία για το koolsalade, που σημαίνει «λαχανοσαλάτα.

Θα μπορούσαμε να τη  συγκρίνουμε με τη δική μας πολίτικη σαλάτα.

Μπορεί να συνοδεύσει ψητό κρέας burgers, σάντουιτς ή να καταναλωθεί ως σαλάτα.

Πριν λίγες μέρες το δοκίμασα από έτοιμη συσκευασία αλλά και ως συνοδευτικό πιάτου σε delivery.

Μου μπήκε η ιδέα να το φτιάξω μόνη μου και επειδή όταν μπαίνουν ιδέες πρέπει να υλοποιούνται, το έφτιαξα με υλικά που υπήρχαν στο σπίτι και προσαρμογή από το bbcgoodfood.

 

Coleslaw

Συστατικά
  

  • 2 δοσομετρικές κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 δοσομετρική κούπα καρότο τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1-2 κουτ. σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 40 γρ μαγιονέζα
  • 40 γρ ξινή κρέμα ή γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το λάχανο και το ψιλοκόβουμε, προτιμότερο με μαντολίνο. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το σχινόπρασο. Βάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης και αλατίζουμε.
  • Σε ένα μικρό βάζο, βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε. Μπορεί να μείνει 2-3 μέρες στο ψυγείο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode