Κοτόπουλο με μαρμελάδα κρεμμυδιών και τυριά

από
Κοτόπουλο με μαρμελάδα κρεμμυδιών και τυριά

Ένα πολύ εύκολο πιάτο που ετοιμάζεται σε μικρούς χρόνους, ότι πρέπει για τους εργαζόμενους, αρκεί να έχουν φροντίσει για τα υλικά.

Η ιδέα ήρθε από συνοδευτική καρτέλα προετοιμασμένων γευμάτων.
Εδώ που είμαι μπορείς να επιλέξεις πακέτα έτοιμα με τις πρώτες ύλες, ανάλογα με τις ανάγκες σου διατροφικές ή όχι. Όλα συνοδεύονται με  τις απαιτούμενες πρώτες ύλες πλην των βασικών που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και με μια καρτέλα με αναλυτικές οδηγίες παρασκευής των γευμάτων.

Κάτι είχα διαβάσει ότι γίνεται και στην Ελλάδα, δε θυμάμαι που το διάβασα και αν ισχύει.

Εμείς φτιάξαμε αυτό το πιάτο με ότι υλικά υπήρχαν στην κουζίνα μας.

Κοτόπουλο με μαρμελάδα κρεμμυδιών και τυριά

Συστατικά
  

  • 3 μικρά φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα κρεμμυδιών
  • 6 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πουρές για συνοδευτικό

Οδηγίες
 

  • Ανοίγουμε κάθε φιλέτο στη μέση το σκεπάζουμε ανάμεσα σε σελοφάν και το τοποθετούμε πάνω σε σανίδα κοπής. Χτυπάμε το φιλέτο με τον πάτο μικρής κατσαρόλας ή αν έχουμε με ειδικό σφυρί για κρέατα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τα φιλέτα κρατώντας την ένταση της εστίας σε μέτρια. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε σε κάθε ένα από μια καλή κουταλιά μαρμελάδας κρεμμυδιών
  • Μοιράζουμε το τριμμένο τυρί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά.
  • Όσο ετοιμάζονται τα φιλέτα βράζουμε πατάτες για να φτιάξουμε τον πουρέ.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πουρέ και μπουκέτα μπρόκολου ή βραστά στρογγυλά φασολάκια.

Σημειώσεις

Η μαρμελάδα κρεμμυδιών που χρησιμοποίησα είναι αυτή που θα δείτε σε αυτή τη συνταγή,  την είχα φτιάξει πριν 10 ημέρες. Ίσως, υπάρχει και στο εμπόριο δεν έχω γνώση αυτή τη στιγμή.
Αντί της μαρμελάδας μπορούμε να καραμελώσουμε, σε ένα τηγάνι, ένα μεγάλο κρεμμύδι σε  λωρίδες με λίγο ελαιόλαδο μισή κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξύδι.
Το τυρί ήταν τσένταρ και ένα μαλακό με σκόρδο. Επιλέξτε ένα πικάντικο τυρί της αρεσκείας σας.
Το συνοδευτικό μας μπορεί να είναι και ένα ρύζι ατμού ή πατάτες τηγανιτές.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode